A fost relansată licitaţia pentru secţiunile E şi D din Lotul 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva

Licitaţia pentru secţiunile E şi D din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva a fost relansată, după ce oferta primită de CNAIR de la o asociere de constructori din Turcia a fost declarată neconformă, iar procedura de achiziție publică, anulată.secţiunile E şi D

„CNAIR a transmis la ANAP, pentru verificare, documentaţia destinată noii proceduri de licitaţie. În maximum 10 zile, ANAP trebuie să finalizeze verificarea documentelor, după care CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă a contractului pentru proiectarea şi execuţia celor două secţiuni ale Lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva”, a precizat ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, pe secţiunile E şi D ale Lotului 2, care reprezintă sectorul lipsă din Autostrada Lugoj-Deva, urmează să fie construite faimoasele „tuneluri pentru urşi”, cu o lungime totală de 2,13 kilometri.

Pe 10 martie 2022, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva, motivând că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă, şi că va relua licitaţia în regim de urgenţă.

”Întrucât singura ofertă depusă în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, CNAIR, în calitate de autoritate contractantă, a anulat procedura de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Astfel, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, precizau, la acea dată, reprezentanții CNAIR .

Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. a depus o ofertă de 1,36 miliarde lei (fără TVA) pentru proiectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1), în lungime de 9,13 km de autostradă, din care 2,13 km de tunel.

Cele două tuneluri forate urmează să fie construite între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara), fiin formate din două galerii unidirecţionale, câte una pe fiecare sens de circulaţie.

Antreprenorul turc ar fi trebuit să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia.

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană pregătește al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Câştigător desemnat pentru elaborarea documentației necesare Variantei Ocolitoare Iaşi Est

 

 

Adaugati comentariu