Home Administrare flote Transporturile pregătesc o licitaţie pentru închirierea a 15 maşini de teren

Transporturile pregătesc o licitaţie pentru închirierea a 15 maşini de teren

Ministerul Transporturilor intenţionează să închirieze maşini de teren, cu şi fără şofer, pentru personalul care gestionează derularea investiţiilor finanţate cu fonduri UE prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T), contractul fiind estimat la 1,8 milioane lei (405.000 euro), cu TVA.

„Pentru a asigura managementul şi implementarea proiectelor de infrastructură naţională de transport, finanţate prin POS-T, personalul AM (Autorităţii de Management, n.r.) POS-T se deplasează în interes de serviciu atât în Bucureşti, cât şi în locaţii din teritoriu. Aceste deplasări au ca scop îndeplinirea activităţilor specifice aferente aprobării finanţării proiectelor de infrastructură naţională de transport, monitorizării tehnice şi financiare a proiectelor de lucrări şi supervizare a lucrărilor de infrastructură naţională de transport, certificării tehnice şi financiare a cheltuielilor solicitate la rambursare, precum şi a controlului pentru stabilirea neregulilor”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de selecţie, citat de Mediafax.

licitatie ministerul transporturilor masini 4x4 - floteauto
La prima vedere, Duster-ul pare cea mai potrivită mașină pentru cerințele Ministerului Transporturilor. Dar poate că există alternativă

Pentru îndeplinirea acestor activităţi, personalul AM POS-T trebuie să efectueze vizite lunare şi/sau trimestriale în locaţiile organizărilor de şantier aferente proiectelor de infrastructură, precum şi la beneficiarii din teritoriu ai proiectelor de infrastructură naţională de transport.

De asemenea, reprezentanţii Autorităţii de Management participă la diverse întâlniri de lucru sau şedinţe cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, precum Ministerul de Finanţe, Fondurilor Europene sau Mediului, desfăşurate la sediile acestora sau în alte locaţii din Bucureşti.

Instituţia îşi propune să contracteze, prin licitaţie deschisă, 15 autoturisme cu cinci şoferi permanenţi, contractul fiind estimat la 1,44 milioane lei fără TVA.

Autoritatea de Management solicită autoturisme de teren cu 5 uşi şi transmisie 4×4, cu 5 locuri, care să aibă, printre altele, motor de minim 100 CP, să fie fabricate începând cu anul 2013 şi să fie vopsite, preferabil, în culori închise.

„Durata contractului: 11 luni, de la data semnării, fără a depăşi 30 noiembrie 2015, iar perioada de implementare este de 10 luni, fără a depăşi 31 octombrie 2015. În funcţie de data semnării, durata contractului se va încadra în limita de mai sus”, se arată în document.

Programul de lucru al şoferilor alocaţi va fi, în general, cel al AM POS-T (8 ore/zi, în medie), însă furnizorul trebuie să ia în calcul solicitările pentru prestarea serviciilor, în anumite cazuri, pentru perioade care pot depăşi acest interval.

Proiectul este finanţat cu fonduri nerambursabile de la Comunitatea Europeană şi bani de la buget, prin POS-T.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie.

Rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T) 2007 – 2013 a ajuns la 51,3%, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care se aşteaptă la depăşirea pragului de 90% în 2015, despre care spune că va fi un „an de foc” pentru lucrările de infrastructură.

Din totalul bugetului POS-T aprobat pentru perioada 2007-2013, de 4,28 miliarde euro, până în prezent au fost autorizate cheltuieli în valoare de 2,2 miliarde euro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fleet Management Conference
Administrare flote

O nouă ediție Fleet Management Conference!

Cel mai important eveniment unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în...

Administrare floteFlotă verde

Eldrive România și JOY Retail Park dau în folosință stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și JOY Retail Park au încheiat un parteneriat pentru instalarea...

Nedwash
Administrare flote

Întreţinere interior şi exterior – Nedwash Spalatorie Auto

Mândria și eleganța cu care Mercedes-Benz a devenit un nume de referință...

FLOTE AUTO
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, iulie – august 2023

A apărut numărul 92 al revistei FLOTE AUTO, iulie – august 2023,...