Mijloacele de plată a rovinietei ar putea fi extinse la aplicaţii web securizate

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a înaintat către CNADNR mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea sistemului de plată a rovinietelor, prin facilitarea accesului şoferilor români şi străini la aplicaţii web securizate şi oferirea de metode de plată cât mai accesibile utilizatorilor, în linie cu evoluţia comerţului la distanţă.mijloacele-de-plata-a-rovinietei-ar-putea-fi-extinse-la-aplicatii-web-securizate-floteauto

Reprezentanţii CNADNR s-au arătat deschişi în vederea corectării lacunelor legislative din cadrul Ordinului nr. 611/2015 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, astfel că UNTRR a transmis mai multe propuneri legislative menite să conducă la progresul soluţiilor de plată a rovinietei.

Scopul măsurilor propuse de UNTRR îl reprezintă deschiderea către utilizator prin modernizarea mijloacelor de plată prin includerea noilor tehnologii – aplicaţii web, comerţul electronic având o dezvoltare rapidă şi un potenţial substanţial în România, iar această metodă trebuie considerată în mod distinct de alte aplicaţii informatice asistate de operator uman.

”UNTRR propune extinderea mijloacelor prin care se poate face plata tarifului de utilizare în scopul facilitării serviciului pentru utilizatori, reducerii riscului de amendă având suficiente mijloace de plată şi creşterii încasărilor de către CNADNR. Toate aceste modificări vor putea contribui la afirmarea şi poziţionarea CNADNR ca un furnizor modern de servicii publice în linie cu dezvoltarea tehnologică şi răspunzând cât mai fidel nevoilor utilizatorilor”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

Vă reamintim că în urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015 dintre reprezentanţii UNTRR şi oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii să poată cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/maşinile automate de procesare plăţi numerar/electronice neasistate.

Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-şi achiziţioneze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

 

 

Adaugati comentariu