Microbuze donate de România pentru elevii din Moldova

Renault a livrat 95 de microbuze pentru transportul elevilor. Acestea au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din România și donate Ministerului Învățământului din Republica Moldova.Elevii din Republica Moldova au primit ca donație 95 de microbuze Renault Master Trabus pentru a-i ajuta să ajungă la școli. Cele 95 de vehicule sunt realizate la standarde europene și asigură tot confortul necesar elevilor. Cunoscută fiind starea precară a drumurilor din Republica Moldova, dar și condițiile climaterice mai aspre decât în România, vehiculele au fost dotate cu sistemul de mobilitate sporită „Extended Grip”, care oferă o motricitate mai bună pe suprafețele mai puțin aderente.

La interior, vehiculele sunt dotate cu spații de depozitare a bagajelor, lămpi individuale de citit și duze de ventilație. Pentru motorizare, constructorul francez a oferit cele 95 de autovehicule cu motorizarea de 2,3 litri bi-turbo și 145 CP. Cu o lungime totală de 6,2 m și o înălțime de 2,47, microbuzele oferă suficient spațiu interior astfel încât să fie confortabile.

Vă reamintim că aceasta nu este prima donație de acest fel din partea României. De asemenea, între cele două țări există mai multe convenții și programe de ajutorare.

Adaugati comentariu