Deputaţii susţin că vor adopta Legea RCA până pe 19 mai

Şeful Comisiei pentru buget-finanţe, deputatul Leonardo Badea, susţine că proiectul Legii RCA ar putea trece prin Camera Deputaţilor până pe data de 19 mai, iar mâine va fi stabilită data discutării proiectului de lege cu amendamentele depuse.amenzile

Într-o discuţie informală, membrii comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor – buget-finanţe, transporturi, industrii şi juridică – au convenit ca aproximativ 20 de amendamente din cele 327 care au fost prezentate în dezbaterea publică a Legii RCA să fie susţinute pentru îmbunătăţirea proiectului de act normativ.

Am avut astăzi (luni – n. r.) o discuţie cu preşedinţii comisiilor şi reprezentanţii din comisiile care sunt implicate în încheierea raportului pentru Legea Răspunderii Civile Auto. Am analizat amendamentele depuse. Ne-am pus de acord pe un număr restrâns de amendamente care acum vor fi discutate în cadrul comisiilor. Aceste amendamente vor fi discutate la nivelul fiecărei comisii şi apoi vom discuta în cadrul raportului comun reunit al celor patru comisii”, a spus Leonardo Badea, şeful Comisiei pentru buget-finanţe.

Acesta a explicat că nu pot fi susţinute multe amendamente, întrucât proiectul de lege nu ar fi constituţional, motiv pentru care cele patru comisii implicate trebuie să decidă susţinerea unui număr restrâns.

Leonardo Badea a afirmat că proiectul de lege trebuie să respecte principiul bicameralismului, iar schimbările de la o Cameră la alta nu trebuie să îi afecteze sensul.

Adaugati comentariu