Microbuz electric pentru transportul în Salina Slănic Prahova

Societatea Naţională a Sării - Salrom va testa, până pe data de 7 mai 2019, un microbuz electric destinat transportului turiştilor în Salina Slănic Prahova.

Microbuzul are capacitatea de transport a 14 persoane, o autonomie în plan drept de 80-100 km şi o viteză maximă de 25-40 km/h.

„Autobuzele cu propulsie electrică sunt tot mai populare, datorită avantajelor oferite de motorul electric, comparativ cu motoarele termice, precum gradul redus de poluare, întreţinere şi chiar siguranţă. Prin folosirea acestui tip de microbuze Societatea Naţională a Sării intenţionează să asigure accesul turiştilor în salină la standarde europene, în condiţii optime de transport şi în maximă siguranţă, fără emisii poluante”, au arătat reprezentanţii instituţiei.

Salina Slănic se află la o adâncime de peste 230 de metri, fapt ce ridică probleme tehnice deosebite în realizarea unui lift care să înlocuiască în totalitate accesul cu mijloace auto.

În prezent, accesul vizitatorilor în subteran este asigurat cu mijloace de transport auto atât la Mina Unirea – Salina Slănic, cât şi la Salina Praid, Salina Ocnele Mari şi Salina Târgu Ocna.

 

CITEŞTE ŞI:

Ultimatum pentru constructorul VO Tecuci

Minivacanţa de Paşti. 3 modalităţi de plată pentru podurile peste Dunăre

 

 

Adaugati comentariu