Michelin nu va solicita ajutor de stat din partea Guvernului francez

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunţat că dispune de suficiente resurse pentru a face faţă crizei provocate pandemia de coronavirus şi nu are nevoie de ajutor de stat, relatează Reuters.Michelin

Potrivit directorului financiar al grupului, Yves Chapot, criza provocată de pandemia de coronavirus este probabil cea mai gravă de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial, „dar Michelin rămâne puternic”.

Testele de stres au arătat că Michelin dispune de suficient numerar, fără a avea nevoie să acceseze liniile de credit deja confirmate.

În data de 28 aprilie, Michelin avea 2,3 miliarde de euro numerar, precum şi 1,5 miliarde de euro în linii de credit confirmate.

De asemenea, grupul nu are obligaţiuni scadente înainte de primul semestru din 2022.

În primul trimestru din 2020 vânzările Michelin au scăzut cu 8,3%, la 5,33 miliarde de euro, în urma diminuării cererii pentru anvelope, după impunerea restricţiilor pe plan global.

Pentru a atenua impactul financiar al iminentei recesiuni, grupul a redus luna trecută cheltuielile de investiţii cu 500 milioane de euro şi a diminuat nivelul dividendelor propuse cu 330 milioane de euro.

În 23 aprilie, Michelin România a anunţat că reia progresiv producţia de anvelope la fabrica din Zalău, după ce aceeaşi măsură fusese luată, începând cu 8 aprilie, la fabrica de cord din localitate.

În România, grupul deţine trei fabrici – două la Zalău şi una la Floreşti (Prahova), unde a oprit producţia la finalul lunii martie.

La fabrica de cord din, producţia a fost reluată progresiv începând cu data de 8 aprilie, iar la Zalău Anvelope, din 23 aprilie. La Floreşti, activitatea rămâne deocamdată închisă, cu excepţia anumitor operaţiuni critice sau cu foc continuu, care au un program specific.

 

CITEŞTE ŞI:

Înmatriculările de vehicule comerciale pe țări: martie 2020

Drag race: Shelby GT-350 vs combină agricolă

5 oferte pentru construcţia Drumului Expres Brăila-Galaţi

 

Adaugati comentariu