Metroul aniversează 42 de ani de activitate prin proiectul cultural ”Oraşul de sub oraș”

Pentru a marca 42 de ani de activitate a metroului bucureştean, Metrorex, în colaborare cu Asociaţia VAR Cultural, lansează proiectul cultural ”Oraşul de sub oraş”, dedicat artelor vizuale.
Oraşul de sub oraş

”Proiectul s-a născut din dorinţa organizatorilor de a valorifica spaţiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului dintre artişti şi publicul călător aflat în tranzit. ”Oraşul de sub oraş” oferă o nouă perspectivă a itinerariului obişnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, cel mai adesea, preocupaţi de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm cum se cuvine la suprafaţă”, au arătat reprezentanții Metrorex.

Spaţiile subterane vor găzdui viaţa artistică a Capitalei, iar expoziţiile (permanente sau temporare) vor aduce în viaţa de zi cu zi a publicului călător practicile artiştilor vizuali din România.

În acest context, începând cu 19 noiembrie, în staţia de metrou Izvor, va putea fi vizitată prima expoziţie de grup din cadrul proiectului.

Lucrările celor 11 artişti implicaţi voluntar, realizate în tehnici diferite (sculptură, pictură murală, fotografie, realitate augmentată), acoperă o gamă largă de căutări sociale şi personale. Responsabilizarea faţă de mediul înconjurător, fragilitatea individului în raport cu societatea, integrarea unor elemente de arhitectură interioară în spaţii neconvenţionale sunt doar câteva dintre temele abordate.

Nu în ultimul rând, aniversarea Metrorex de 42 de ani şi debutul proiectului ”Oraşul de sub oraş” sunt marcate în staţia Timpuri Noi, printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

 

CITEȘTE ȘI:

Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate al VO Sighetu Marmației

Proiect de lege privind monitorizarea video a traficului și constatarea abaterilor

 

 

Adaugati comentariu