Mesaje cu ”Poluarea Ucide” în benzinării

Experții în sănătate din Marea Britanie și Statele Unite vor ca pe pompele de combustibil fosil să fie montate avertismente ”Poluarea Ucide” legate de emisiile pe care le produc vehiculele cu motoare clasice.
Poluarea Ucide - benzinărie motoare cu combustie floteauto.ro

Aidoma mesajelor de pe pachetele de țigări, și pompele de benzină și motorină ar trebui să aibă mesaje descurajatoare, legate de poluarea mașinilor cu motoare pe benzină și diesel. Un fel de ”Poluarea Ucide”, cu o imagine reprezentativă, probabil a uneia dintre cele 3,5 milioane de persoane decedate anual din cauze asociate poluării.

Nu mai puțin de 118 țări folosesc aceste mesaje pe pachetele de țigări pentru a convinge fumătorii să renunțe la prostul obicei. British Medical Journal, una dintre cele mai vechi reviste medicale din lume, cu apariție săptămânală, scria într-una din edițiile recente:

”Propunem o acțiune cu costuri reduse, care poate facilita o schimbare în gândirea și comportamentul fiecărui individ și ale societății în ansamblu: etichete de avertizare la punctele de alimentare cu combustibili fosili și la punctele de servicii care depind de consumul unei mari cantități de combustibil fosil, precum benzinării, casierii la care se achită facturile de energie și pe biletele de avion. Mesajele de pe etichete ar trebui să afirme clar că a continua să ardem combustibili fosili agravează situația climei, cu impact major în timp asupra sănătății”.

 

Benzinăriile din Italia își închid pompele!

BMJ este de acord că situația trebuie privită la scară mare, industrială, însă consideră că este crucială conștientizarea la nivel de individ. În fond, de stilul de viață al fiecăruia depinde întregul ecosistem numit Terra.

benzinăriile din Italia

Iată cele mai ieftine electrice din România!

Ce cred eu? Sigur că orice mod de a atrage atenția asupra poluării este lăudabil. Totuși, nu ar trebui să fim mai catolici decât Papa: în Europa și în SUA, emisiile de CO2 au scăzut drastic în ultmii 10 ani, în timp ce în China emisiile au crescut cu 36%, iar în India cu 71%. Și vorbim de două țări mari cât două continente! Iar mașinile din Europa emit doar 1% din totalul de CO2 la nivel global. Deci dacă în Europa și SUA vor fi puse etichete pe pompe, în China și India ar trebui puse bannere pe benzinării!

 

foto deschidere: Harrison Haines from Pexels

Adaugati comentariu