Mașinile cu combustibili fosili – interzise în Germania anului 2030?

Scriam acum ceva timp despre planul îndrăzneț al germanilor de a produce exclusiv mașini electrice, începând cu 2030. Ei bine, pare-se că ceea ce părea un plan greu de atins, capătă o amploare inimaginabilă.
Prețul

Nemții vor să interzică comercializarea motoarelor ce funcționează exclusiv cu combustibili fosili începând cu 2030! Știrea sună precum o glumă proastă, deopotrivă la adresa împătimiților de motoare cu ardere internă, și a tuturor celor implicați în industria de extracție, rafinare și comercializare a combustibililor fosili. Dar nu este.

masini-electrice-hibride-floteauto

 

Momentan, totul este la nivel de proiect de lege, însă discuțiile sunt foarte serioase. Oficialii germani vor să introducă noua lege peste 2 ani, atât pentru a obișnui populația cu ideea unei revoluții pe piața auto, cât și pentru a da de înțeles producătorilor de mașini că electrificarea este singura soluție viabilă.

Viitoarea lege este o parte a planului care urmărește ca, până în 2050, emisiile de CO2 să scadă cu 80-95%. Iar cum viața unei mașini este, în medie, de 20 de ani, asta înseamnă că în 2030, nu vor mai trebui comercializate alt fel de mașini decât electrice sau cel mult hibride.

 

Adaugati comentariu