Ghid pentru achitarea taxei de drum din Ungaria

Taxa de drum poate să dea mari dureri de cap transportatorilor, mai ales atunci când aceasta este variabilă, cum se întâmplă, de pildă, în Ungaria. Amenzile pentru neplata vignetei pot afecta considerabil bugetul unei companii ale cărei vehicule tranzitează frecvent Ungaria. În aceste condiții, soluțiile de monitorizare a flotei pot fi un aliat prețios.
camioane

Ungaria a introdus acum trei ani sistemul de plată al taxei de drum pentru vehicule de peste 3,5 tone, care se calculează în funcție de numărul kilometrilor parcurși în această țară.

Transportatorii au două soluții pentru a se asigura că respectă legislația ungară: își dotează mașinile cu unități OBU sau folosesc soluții de monitorizare a flotei, mai complexe și sofisticate, care oferă informațiile necesare platii taxei de drum. Soluția din urmă devine mult mai rentabilă, ca și cost, dacă vorbim de flote medii și mari.

webeye-levente-gall-floteautoUngaria a analizat care sunt erorile cele mai frecvente în cazul taxei de drum. Este un studiu realizat pe 25.000 de mașini. Concluziile sunt foarte utile și îi ajută pe transportatori să evite eventuale amenzi. Noi am dezvoltat la WebEye soluții și echipamente care facilitează calcularea și plata taxei de drum”, a spus Levente Gall, directorul de vânzări al WebEye România.

Iată și câteva dintre sfaturile care se desprind în urma cercetării realizate de autoritățile de la Budapesta.

  1. După ce v-ați înregistrat pe platforma online HU-GO, asigurați-vă că aveți suficienți bani în cont pentru a achita taxa de drum. Situația contului se poate verifica pe internet sau activând funcția “notificare”prin care puteți stabili o sumă minimă în cont, iar la scăderea sub acest nivel veți primi atenționări automate.
  2. Atenție cum setați numărul axelor vehiculului și remorcii pentru că dacă greșiți, veți fi amendat pentru plata incorectă a taxei de drum. De pildă, în cazul autovehiculelor J4 se pot plăti chiar și trei amenzi de câte 450 de EURO aproximativ, în 24 de ore.
  3. Asigurați-vă că aparatele OBU sunt montate corect, altfel este posibil să se deconecteze, prin urmare nu vor mai înregistra kilometrii parcurși, ceea ce se soldează tot cu amendă. Ideal este ca instalarea să se facă de către producătorul aparatului sau de către partenerii de service.

 

 

Adaugati comentariu