Maşini de firmă. Noutăţile toamnei pentru berlinele executive

La începutul lunii octombrie a avut loc cel mai mare salon auto al toamnei, la Paris. AutoExpert Flote a selectat cele mai importante premiere pentru companii şi manageri. In articolul de astăzi vă prezentăm noile berline executive.

Ediţia din acest an a Salonului Auto de la Paris a fost inundată de foarte multe premiere mondiale, mare parte dintre ele fiind de mare interes pentru companii şi manageri. Observaţia e valabilă mai ales dacă ne raportăm la Salonul Auto de la Geneva, din primăvara acestui an, sau chiar la ediţia de anul trecut a Salonului Auto de la Frankfurt, show-uri auto în care au contat mai mult premiere exuberante sau dedicate în primul rând clienţilor persoane fizice.

De aceasta dată, însă, la Paris remarcăm un mesaj destul de clar al lumii auto, care pare să înceapă să privilegieze domeniul clienţilor business. Pe fondul unei pieţe auto cu o dinamică incertă, cauzată de problemele economice, am ajuns într-un punct în care pătura de mijloc nu mai poate susţine creăterea vânzărilor sigură, aşa încât firmele şi companiile devin, încet, pilonul de rezistenţă principal al comerţului de maşini noi. Nu e de mirare că la Paris am văzut un număr mare de premiere auto cu un mare potenţial de ”company cars” şi de flote, unele dintre modele fiind gândite parcă exclusiv pentru persoanele juridice.

Segmentul berlinelor, până nu demult cel mai preferat de manageri şi directori, are destul de puţini actori în prim-plan, domeniul SUV-urilor fiind, de departe, cel mai dinamic în materie de noutăţi. Pur si simplu, statutul şi prestanţa berlinelor sunt surclasate de cele ale SUV-urilor, care plusează cu mai bune caracteristici practice, iar pentru mulţi înseamnă şi un nivel mai ridicat de siguranta. Interesanta si revenirea în prim plan a clasei mici, unde evoluţiile sunt foarte mari, atât dimensional, cât şi tehnologic. Asa încât putem spune că acest segment este ”noua clasă compactă”, deci suscit un interes suficient de mare din partea firmelor.

Nu în ultimul rând, maşinile de tip van şi monovolum (asa-numitele ”people carrier”) devin din ce în ce mai interesante datorită unui trend foarte vizibil de adaptare la curentul premium.

În plus, spaţiul şi modularitatea superioare le transform în excelente birouri mobile, perfect adaptate lumii dinamice a afacerilor moderne. Doar segmentul maşinilor ecologice a fost sărac în noutăţi la Salonul Auto Paris 2014, deşi la ora actuală avantajele masinilor electrice si hibride par sa se preteze mai mult domeniului firmelor si companiilor decât persoanelor fizice.

Asadar, iată care sunt principalele noutăţi pe care companiile şi managerii le vor putea achiziţiona în 2015 sau chiar de la finalul acestui an pe segmentul berlinelor executive.

 

Ford Mondeo

Ford Mondeo

S-a lăsat aşteptat destul de mult, dar promite să ofere o excelentă experienţă în condus, precum şi un spaţiu foarte mare.

Este destinat prin excelenţă celor grăbiţi şi oferă o combinaţie interesantă între prestanţă şi costuri rezonabile.

 

JaJaguar XEguar XE

O mare surpriză în categoria sedanurilor premium de clasă medie, ”felina” britanică reprezintă un răspuns foarte competent la rivalii germani care domină scena. Tehnologie de top şi performanţe excelente. Este o maşină pentru un public elitist.

 

 

Audi A6Audi A6 (facelift)

Fără a aduce modificări majore la nivel estetic, varianta revizuită a modelului german de clasa mare propune update-uri tehnologice avansate. A6 rămâne dedicat managerilor mai tineri şi dinamici, din domenii foarte active.

 

 

Peugeot 508Peugeot 508 (facelift)

Berlina de clasa medie poate de acum primi pe drept cuvânt titulatura de ”Passat-ul francez”, aratând mai sofisticata si promitând un caracter premium mai pronuntat. Dedicat celor ce apreciaza eleganta.

 

 

Volkswagen Passat GTEVW Passat GTE

Primul Passat hibrid poate parcurge în regim strict electric maximum 50 km. Deci e o alegere potrivita pentru cei care tin la imaginea eco-business serioasa. E si cea mai importanta noutate eco de la Paris…

 

Volkswagen Passat

VW Passat

Prin excelenta masina pentru middle-management, noua generatie Passat pluseaza la capitolul sobrietate si tehnologie, devenind în sine o carte de vizita pentru competenta si profesionalismul celui care o conduce.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, luna octombrie)

Adaugati comentariu