Cum duci maşina pentru reparaţii auto sau la spălătorie în perioada stării de urgenţă

Ordonanţa Militară 8 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, publicată vineri în Monitorul Oficial, permite românilor să iasă din case pentru achiziţia autovehiculelor, pieselor de schimb pentru maşini, dar şi pentru reparaţii auto în service.reparaţii auto

Astfel, la art.1 al. (3) din Ordonanţa Militară 8 se prevede că „Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto”.

La solicitarea tot mai multor persoane care fie au nevoie de repararea maşinii, fie vor să-şi spele autovehiculul într-un centru specializat, Grupul de Comunicare Strategică a transmis următoarele precizări:

Întrebare: Pot să mă duc cu maşina pentru reparaţii auto la service?

Răspuns: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese şi a reprezentanţelor auto sau a altor instituţii de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanţă Militară, excepţie făcând cele care îşi desfăşoară activitatea în marile centre comerciale.
În cazul în care autoturismul prezintă o defecţiune care nu permite folosirea lui în condiţii de siguranţă, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanţă sau alte unităţi de profil poate face acest lucru completând declaraţia pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităţilor persoanei/ motiv justificat.

În cazul achiziţionării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă şi un document doveditor al tranzacţiei (factură, procură, contract etc.)

Citeşte şi:

Utilizarea maşinii în timpul stării de urgenţă. Precizări de la GSC

Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl maşina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curăţarea maşinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanţelor militare. Deplasarea se poate face completând declaraţia pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităţilor persoanei/ motiv justificat.

 

 

Adaugati comentariu