Mașina din prelată, pentru flote citadine

Să fie mașina din material textil viitorul flotelor care activează în oraș? Nu pot răspunde cu siguranță întrebării, dar pot să v-o prezint, ca să decideți singuri.Să presupunem că dețineți o pizzerie sau o shawormerie (că tot sunt la modă pe plaiurile mioritice), și faceți livrări la adresa clientului. Ce vehicul v-ar putea ajuta mai mult, decât o mașinuță electrică, economică și ieftină?

Rimono (12)

Japonezii au venit cu soluția: Rimono (în japoneză – vehicul) propune o electrică de 2,2 metri lungime, confecționată din…prelată impermeabilă. Tocmai i-am enumerat și avantajele: e ușoară și te ferește de ploaie.

Vă puteți imagina că nu e lentă și că e foarte economică: grație motorului de paroape 7 CP, alimentat dintr-o baterie li-ion de 4 kWh, modelul atinge 45 de km pe oră, iar autonomia este de 50 km! Mai mult, în 2017, când va intra în producție, bateria va fi ușor de înlocuit, pentru a menține mașina permanent pe teren, în timp ce bateria de rezervă stă la încărcat.

Rimono (9)

Deși are două locuri, scaunul pasagerului ar putea fi înlăturat pentru a face loc coletelor sau cutiilor. Sigur, se pune problema siguranței pasive. Este, oricum, mai sigură și mai spațioasă decât un scuter, ferindu-și și șoferul de ploaie. Singurul dezavantaj față de un scuter este acela al mobilității mai reduse.

Cunoscătorii de limbă japoneză care vor să afle și alte detalii despre vehicul, pot accesa link-ul producătorului.

Sursa: motor1

Adaugati comentariu