Martin Winterkorn ar putea conduce grupul Volkswagen până în 2018

Grupul auto german Volkswagen intenţionează să extindă contractul directorului general Martin Winterkorn până la finele lui 2018, după ce la începutul acestui an CEO-ul celui mai mare constructor auto european a ieşit câştigător în lupta pentru putere cu fostul preşedinte Ferdinand Piech.
martin-winterkorn-ar-putea-conduce-grupul-volkswagen-pana-in-2018-floteauto

Volkswagen a anunţat că, la reuniunea din data de 25 septembrie, Consiliul de Supraveghere va vota o propunere referitoare la prelungirea contractului pentru CEO-ul Martin Winterkorn până la finele lui 2018.

„Cu Martin Winterkorn la cârmă ne vom continua traseul de succes din ultimii ani”, a declarat Berthold Huber, care începând din luna aprilie l-a înlocuit, temporar, pe Ferdinand Piech în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Ferdinand Piech a demisionat în luna mai din toate funcţiile deţinute la Volkswagen după ce a încercat, fără succes, să-i convingă pe membrii Consiliului de Supraveghere să-l schimbe din funcţie pe actualul director general Martin Winterkorn. De naţionalitate austriacă, Ferdinand Piech, în vârstă de 78 de ani, este unul dintre moştenitorii dinastiei Porsche şi una dintre figurile proeminente în mediul de afaceri din Germania.

 

 

Adaugati comentariu