Advertisement
Bistrița Năsăud
Home Piaţa auto Analize de piață Marea Britanie: Creștere semnificativă a numărului de persoane care nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică

Marea Britanie: Creștere semnificativă a numărului de persoane care nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică

Numărul de persoane care susțin că nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică s-a dublat în Marea Britanie, pe fondul anunțului făcut de Guvernul de la Londra privind amânarea până în 2035 a interzicerii vânzărilor de mașini noi pe benzină și motorină.

Potrivit unui sondaj realizat de Auto Trader, cea mai mare platformă online pentru tranzacțiile cu autovehicule din Marea Britanie, 37% dintre cumpărătorii de mașini spun că este puțin probabil să achiziționeaze vreodată un vehicul electric, în creștere semnificativă față de un procentaj 21% înregistrat când interdicția vânzărilor de mașini termice noi din 2030 a fost anunțată inițial în 2021.

Pe de altă parte, ponderea celor care spun că vor cumpăra un vehicul electric până în 2035 este acum de 39%, în scădere față de sondajul anterior din 2021, când 39% dintre respondenți spuneau că vor cumpăra un vehicul electric până în 2030.

Schimbarea de opinie se adaugă și mai mult confuziei publice cu privire la politica guvernamentală, 7 din 10 utilizatori neînțelegând că interzicerea vânzărilor de mașini pe benzină și motorină se referă doar la mașinile noi.

Deși unii consumatori sunt reticenți cu privire la autovehiculele ”verzi”, ponderea vizionărilor reclamelor pentru mașinile electrice noi și second hand pe platforma Auto Trader a rămas stabilă, la aproximativ 4,3% în ultima săptămână.

„Inversarea politicii guvernului a încurcat în mod clar mesajul privind vehiculele electrice și această confuzie a dus la dublarea numărului de persoane care spun că nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică. Decizia guvernului de a împinge termenul până în 2035 este profund inutilă din cauza îndoielii și negativității pe care le răspândește – dar indiferent de data interdicției, industria se angajează să ofere un viitor electric”, a comentat Ian Plummer, director comercial al Auto Trader.

Potrivit acestuia, vizualizările reclamelor pentru mașinile electrice noi și second hand rămân stabile pe Auto Trader, arătând că utilizatorii platformei nu au fost descurajați. Cu toate acestea, rezultatele sondajului arată că, pe termen lung, adoptarea în masă a mașinilor electrice a devenit o sarcină mai dificilă.

„Există multe aspecte pozitive ale deținerii unei mașini electrice – de la economisirea de bani pentru costurile de funcționare până la a nu mai vizita niciodată o benzinărie – care sunt complet ignorate. De fapt, cererea de mașini electrice second hand pe platforma noastră este la niveluri record, datorită unui nivel mai mare de ofertă pe piață, alături de o diminuare a prețurilor. Cumpărarea unui vehicul electric second hand va fi probabil punctul de intrare al celor mai mulți oameni pe acest segment, având în vedere că piața second hand este de trei ori mai mare decât cea de mașini noi. Adevărul este că foarte puține se vor schimba de fapt în urma interdicției amânate și astfel singurul impact real va fi slăbit încrederea consumatorilor în mașinile electrice, așa cum demonstrează rezultatele sondajului nostru”, a conchis Ian Plummer.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Drumul expres Oradea – Arad a primit Acordul de mediu, ultimul pas înainte de lansarea în licitație

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de mașini noi în UE
Analize de piață

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 14,6% în luna octombrie

În luna octombrie 2023, piața auto s-a extins semnificativ, înmatriculările de mașini...

Prețurile
Analize de piață

T&E: Producătorii de automobile au crescut prețurile modelelor ieftine cu mult peste inflație

Prețurile modelelor ieftine vândute de cei mai mari cinci producători de automobile...

Prețul bateriilor
Analize de piață

Prețul bateriilor pentru mașini electrice din China continuă să scadă

China pariază totul pe mașinile electrice, ceea ce a cauzat o supracapacitate...