Advertisement
Vitesco Technologies
Home Piaţa auto Industrie auto Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie de ultimă generație pentru mobilitate sustenabilă, a deschis un nou laborator de calificare și validare în Timișoara. Laboratorul vine în completarea centrului de inginerie și a sediului central al Vitesco Technologies din România.

Acoperind aproximativ 3500 de metri pătrați din cadrul centrului de afaceri Vox Technology Park, laboratorul are peste 100 de echipamente de testare și echipe de inginerie capabile să testeze pentru peste 50 de proiecte pe an. Serviciile oferite vizează teste de fiabilitate, de compatibilitate electromagnetică și electrică, în conformitate cu standardele internaționale pentru automobile și clienți. În mod specific, în laborator se vor efectua teste de descărcare electrostatică, radiofrecvență și înaltă tensiune, tranzitorii și electrice, reacția la diverse condiții climatice (temperatură și umiditate), teste de vibrații, de impermeabilitate pentru substanțe lichide și solide, teste împotriva coroziunii.

„Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârșitul anului 2024, aducând astfel oportunități pentru specialiștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă. Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu noi cunoștințe și capabilități care asigură clienților noștri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile și va duce la un ciclu mai scurt și mai rapid de dezvoltare a produselor. Investițiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun”, a menționat Cristian Mihaly, directorul general al Vitesco Technologies în România.

Din 2021 până în 2023, Vitesco Technologies a investit în două noi facilități de testare în Timișoara și Iași. Investiția constă în echipamente în valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași). Toate investițiile de mai sus vor conduce la angajarea a peste 100 de noi specialiști.

În întreaga lume, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România.

„Mai mult de 45 la sută dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70 la sută din piața globală. Suntem o parte importantă a acestei transformări.”, a declarat Thomas Stierle, membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies și directorul diviziei dedicată soluțiilor de electrificare.

Vitesco Technologies este o firmă internațională de top cu activitate de cercetare și producție a sistemelor moderne de propulsie care asigură o mobilitate sustenabilă. Prin soluțiile inteligente și componentele pentru propulsie electrică, hibridă și clasică, Vitesco Technologies face ca mobilitatea să fie mai curată, eficientă și accesibilă. Portofoliul de produse cuprinde sisteme de control al propulsiei electrice, sisteme electronice de comandă, senzori și actuatoare precum și soluții pentru tratarea gazelor evacuate. În 2022, Vitesco Technologies a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 9.07 miliarde de euro și are în jur 38,000 de angajați în 50 de locații. Sediul principal al Vitesco Technologies se află în Regensburg, Germania.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 15,5% în primele 9 luni

Proiectul ”Orbital București”. Începe proiectarea Drumului Radial DR 10 Măgurele Expres

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...