MAN investește într-un soft de centralizare a transporturilor

Germanii de la MAN investesc 8,5 milioane de dolari în compania americană FR8 (Fr-eight), specializată în dezvoltarea unui soft amplu, destinat transportatorilor.camioane-man-floteauto

Rețeaua actuală a transporturilor este extrem de fragmentată. Numai în Statele Unite există 12.000 de brokeri în domeniul transporturilor de mărfuri, care reprezintă, de fapt, intermediari ce țin legătura cu transportatorii și distribuitorii prin telefon, email și fax.

Și cum fragmentarea înseamnă ineficiență, MAN este decis să pună capăt situației. Mai ales că, în condițiile actuale, a face o comparație între prețuri și costuri este dificil și ia mult timp. Astfel, softul dezvoltat de de FR8 va acționa precum o punte între toate aceste elemente, creând o rețea eficientă și transparentă.

top-5-provocari-pentru-industria-romaneasca-de-transport-floteauto

Inițial, softul va fi dezvoltat pentru Statele Unite și va fi disponibil începând cu al doilea trimestru al anului, adică în viitorul imediat. După ce-i va studia eficiența, MAN îl va adapta rapid și pentru piața europeană.

”Industria de logistică nu funcționează pe atât de eficient pe cât ar putea. Toate părțile implicate au încă acces limitat la date în timp real. Unde se află camioanele în orice moment? Sunt goale, sau transportă marfă? Care sunt prețurile curente? De cât timp conduce șoferul? În acest moment, aproape 35% din volumul transporturilor fie este irosit, fie nu funcționează nici economic, nici ecologic. În cooperare cu FR8, putem să deschidem noi posibilități care să schimbe sistemul în Europa”, spune Joachim Drees, membru în conducerea MAN Truck & Bus AG.

Și, dacă ținem cont de faptul că Volkswagen Truck & Bus este unul dintre liderii europeni în materie de vehicule interconectate, cu peste 200.000 de camioane MAN și Scania, înțelegem amploarea softului. Anul viitor, fiecare camion produs de gigantul german va fi conectat la mediul online. În acest sens, investițiile pe care acesta le va face în tehnologiile digitale fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Actualmente, peste 300 de angajați lucrează doar la tehnologiile digitale.

Adaugati comentariu