Advertisement

camioane-man-floteauto
Home Transporturi MAN investește într-un soft de centralizare a transporturilor

MAN investește într-un soft de centralizare a transporturilor

Germanii de la MAN investesc 8,5 milioane de dolari în compania americană FR8 (Fr-eight), specializată în dezvoltarea unui soft amplu, destinat transportatorilor.

Rețeaua actuală a transporturilor este extrem de fragmentată. Numai în Statele Unite există 12.000 de brokeri în domeniul transporturilor de mărfuri, care reprezintă, de fapt, intermediari ce țin legătura cu transportatorii și distribuitorii prin telefon, email și fax.

Și cum fragmentarea înseamnă ineficiență, MAN este decis să pună capăt situației. Mai ales că, în condițiile actuale, a face o comparație între prețuri și costuri este dificil și ia mult timp. Astfel, softul dezvoltat de de FR8 va acționa precum o punte între toate aceste elemente, creând o rețea eficientă și transparentă.

top-5-provocari-pentru-industria-romaneasca-de-transport-floteauto

Inițial, softul va fi dezvoltat pentru Statele Unite și va fi disponibil începând cu al doilea trimestru al anului, adică în viitorul imediat. După ce-i va studia eficiența, MAN îl va adapta rapid și pentru piața europeană.

”Industria de logistică nu funcționează pe atât de eficient pe cât ar putea. Toate părțile implicate au încă acces limitat la date în timp real. Unde se află camioanele în orice moment? Sunt goale, sau transportă marfă? Care sunt prețurile curente? De cât timp conduce șoferul? În acest moment, aproape 35% din volumul transporturilor fie este irosit, fie nu funcționează nici economic, nici ecologic. În cooperare cu FR8, putem să deschidem noi posibilități care să schimbe sistemul în Europa”, spune Joachim Drees, membru în conducerea MAN Truck & Bus AG.

Și, dacă ținem cont de faptul că Volkswagen Truck & Bus este unul dintre liderii europeni în materie de vehicule interconectate, cu peste 200.000 de camioane MAN și Scania, înțelegem amploarea softului. Anul viitor, fiecare camion produs de gigantul german va fi conectat la mediul online. În acest sens, investițiile pe care acesta le va face în tehnologiile digitale fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Actualmente, peste 300 de angajați lucrează doar la tehnologiile digitale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...