Majoritatea poliţelor RCA, vândute prin brokeri

Asigurătorii preferă să-şi distribuţie poliţele RCA prin brokeri de asigurare, în condiţiile în care datele ASF arată că aceştia au intermediat, în primul semestru din 2018, prime în valoare de 1,63 mld. de lei, adică 88,5% din piaţa asigurărilor auto obligatorii.tarife de referință

Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară, în primele şase luni, brokerii au intermediat prime în valoare de 1,63 mld. de lei pe segmentul RCA, în scadere cu 9% comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, primele intermediate pe segmentul Casco au urcat cu 5,2% faţă de semestrul I din 2017, până la 687 mil. lei.

Deşi, în intervalul analizat, valoarea primelor intermediate pe clasa RCA s-a diminuat faţă de anul trecut, ponderea acestora în totalul pieţei a crescut. Cu alte cuvinte, dacă în semestrul I/2017, brokerii au intermediat 87,7% din piaţa asigurărilor auto obligatorii, în intervalul similar din acest an, ponderea a urcat la 88,5%, un semn că atât consumatorii, cât şi companiile preferă să-şi achiziţioneze poliţele RCA dintr-un loc unde pot face comparaţii, în special de preţ.

Topul brokerilor

La sfârsitul primului semestru erau înregistraţi un număr de 365 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare, din care: 300 societăţi active, 47 de societăţi cu activitatea interzisă temporar şi 18 societăţi cu activitatea suspendată.

Conform datelor ASF, primii 10 brokeri deţin o cotă de piaţă cumulată de 46,5%.

Liderul pieţei este Marsh Broker de Asigurare Reasigurare, cu o cotă de piaţă de 7,52%, fiind urmat la o foarte mică distanţă de Safety Broker (7,51%) şi de Transilvania Broker (5,48%).

Topul brokerilor de asiguare pe semestrul I din 2018

Sursa: ASF

Adaugati comentariu