Mai puţin de jumătate dintre şoferi au plătit cash la Podul de la Feteşti

Numărul total de şoferi care au trecut podul de la Feteşti, detectaţi automat că au plătit, a fost de 1,51 milioane persoane, din care doar 37,5% au preferat să achite cash la staţia de taxare.
încasarea taxei de pod

Potrivit datelor publicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), restul conducătorilor auto au preferat să plătească prin SMS, prin staţiile de distribuţie carburanţi şi portaluri web.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 5 iunie 2017, un număr de 566.671 şoferi au ales să achite cash tariful de trecere la staţia de taxare Feteşti, în timp ce 1,17 milioane de şoferi au folosit benzile marcate „e-tarif”. Dar, în cazul acestora din urmă, numai pentru 943.181 s-a regăsit automat o plată efectuată în termenul legal.

Numărul total de treceri achitate, în cazul vehiculelor care au folosit benzile marcate „e-tarif”, a fost de 1,035 milioane, în contextul în care numărul tranzacţiilor a fost de 645.937 în perioada amintită.

Pentru Podul de la Fetești se poate plăti în mai multe feluri, dar din cauza problemelor înregistrate în alți ani, mulți șoferi încă preferă să aibă dovada plății chiar de la ghișeele de pe autostradă, nu de la benzinării sau de la portale online.

Din numărul total de treceri achitate de cei care au utilizat benzile ”e-tarif”, prin SMS au fost plătite 306.883 treceri, 29,6% din total, iar restul prin staţiile de distribuţie carburanţi şi portaluri web (728.373 de treceri).

Totodată, 79,5% din aceste treceri au fost achitate de şoferii de autoturisme sau de vehicule de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

 

 

Adaugati comentariu