Advertisement

zăpadă
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Mai multe drumuri din 12 județe sunt acoperite parțial cu zăpadă. Unde sunt restricții de circulație

Mai multe drumuri din 12 județe sunt acoperite parțial cu zăpadă. Unde sunt restricții de circulație

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe de altă parte, având în vedere vizibilitatea redusă, ninsoarea și viscolul puternic, a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Totodată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare), a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone  pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași.

De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai  multe artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar și în mun. București, sunt precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil umed, fiind tronsoane unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Încă din data de 4 ianuarie, sunt impuse restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, întrucât s-a desprins o porțiune de terasament pe o distanță de 30 metri. Restricția rutieră este semnalizată prin indicatoare rutiere și semafoare.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prezentare RENAULT MASTER 4, model 2024. Triplu salt

MAXUS eDELIVER. Garanția succesului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

accidentate
Siguranţă rutieră

INS: Scădere uşoară a numărului de persoane accidentate mortal în incidente de circulaţie

În cursul anului 2023 s-au înregistrat 28.962 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare...

mașinile electrice
Siguranţă rutieră

Riscul ca mașinile electrice să accidenteze pietonii este de 2 ori mai mare decât în cazul mașinilor termice. Studiu

Mașinile electrice cu baterie (BEV) și hibridele plug-in (PHEV) în modul electric...

traficul rutier
Siguranţă rutieră

Topul orașelor din România în funcție de traficul rutier. Analiză Storia

Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul...

siguranţa rutieră a copiilor
Siguranţă rutieră

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei...