Mai mult de jumătate dintre companiile româneşti sunt în impas financiar

Scăderea numărului de insolvenţe din punct de vedere statistic nu este un indicator concludent pentru starea economiei naţionale, în condiţiile în care aproximativ 60% dintre companiile importante de pe piaţa românească se confruntă cu dificultăţi financiare, subliniază Andrei Cionca, CEO CITR Group.
Coface

Ştim faptul că numărul companiilor care au intrat în insolvenţă a scăzut cu 57% în primele 3 luni, o veste îmbucurătoare. La o analiza mult mai atentă, încercăm să vedem cauzele scăderii. Este o însănătoşire sau un efect produs de altceva?”, a explicat
Andrei Cionca.

mai-mult-de-jumatate-dintre-companii-sunt-in-impas-financiar-floteauto
Aproximativ 20.000 de firme care intră anual în insolvenţă, 84% sunt fără activitate

Acesta a arătat că multe firme fără activitate au fost lichiditate sau raditate în ultimii ani, iar din cele aproximativ 20.000 de firme care intră anual în insolvenţă, 84% sunt fără activitate şi doar 16% sunt relevante.

Pe de altă parte, 60% din companiile relevante din România sunt în impas financiar, a punctat el.

Aproximativ 60% din companiile românesti sunt în insolvenţă iminentă sau în dificultate. Scăderea numărului de insolvenţe este un indicator cantitativ, neconcludent pentru starea economiei naţionale. Nu este o abordare profesionistă să ne uităm la acest indicator”, a avertizat Andrei Cionca.

Reprezentantul CITR a arătat că insolvenţa este o stare de fapt, trebuie constatată, înţeleasă, după care este nevoie de acţiune foarte rapidă. „Cu cât se accelerează mai repede, cu atât cresc şansele de recuperare, în vreme ce ignorarea soluţiilor necesare va avea efectul advers”, a conchis reprezentantul CITR.

 

 

Adaugati comentariu