Advertisement

IMM
Home Administrare flote Fiscalitate Din ianuarie 2016, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei

Din ianuarie 2016, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei

Salariul minim pe economie va fi 1.200 de lei, începând cu ianuarie 2016, iar cel mai mare salariu va fi cel al preşedintelui României, care va fi egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al premierului, al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui Senatului.

Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, în prezent, se lucrează la legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

„Suntem în momentul de faţă în situaţia de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanţe. Imediat vom intra în dialog, ca şi până acum, cu partenerii noştri sociali, dar ne vom consulta şi cu ceilalţi colegi ai noştri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar. Aşa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu — n. r.) va fi cel al preşedintelui, egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, egal cu al premierului, egal cu cel al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui Senatului”, a precizat Rovana Plumb, citată de Agerpres.

din-ianuarie-2016-cel-mai-mic-salariu-va-fi-1-200-lei-floteauto
În 2015, au crescut doar salariile din sănătate şi educaţie

În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căreia salariul de ministru ar fi mic, Rovana Plumb a declarat că „problema se pune în ceea ce priveşte motivarea personalului din tot sectorul bugetar”.

„Ceea ce am reuşit noi să facem pentru anul acesta a fost să creştem salariile doar în cele două sectoare cheie: sănătate şi educaţie. Acum ne uităm către tot sectorul bugetar: administraţia publică locală, administraţia publică centrală pentru că, într-adevăr, aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există”, a subliniat ministrul Muncii.

La finalul lunii ianuarie, Rovana Plumb declara că există o suprapunere a claselor de salarizare, după ce a crescut salariul minim pe economie la 975 de lei.

„Cert este că în momentul de faţă avem o suprapunere a claselor de salarizare ca urmare a unei măsuri bune, benefice pentru toţi salariaţii din România: creşterea salariului minim pe economie, care, după cum bine ştiţi, acum este de 975 lei, iar de la 1 iulie va fi 1.050 de lei şi, bineînţeles, cele două sectoare bugetare foarte importante — sănătatea şi educaţia unde, începând cu 2014, am prevăzut creşterile de salarii, aşa cum ne-am angajat”, preciza ministrul Muncii.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

biodiesel
CarburanţiFiscalitate

După mașinile electrice, Comisia Europeană va taxa și biodieselul importat din China

După ce a introdus taxe vamale suplimentare pentru vehiculele electrice chinezești, Comisia...

companie
Fiscalitate

Germania va acorda, până în 2028, noi facilități pentru mașinile electrice de companie

Angajații germani care conduc o mașină de companie complet electrică beneficiază deja...

acciza
CarburanţiFiscalitate

Ministerul Finanțelor propune creșterea subvenției la acciza pentru combustibil pentru transportatori și distribuitori

Ministerul Finanțelor a publicat în transparență un proiect de act normativ prin...

Mini
Fiscalitate

Mini, în centrul negocierilor dintre BMW și Comisia Europeană privind suprataxele vamale

Mini, marca britanică BMW își prezintă argumentele în fața Comisiei Europene pentru...