Advertisement

Home Administrare flote Service Lucrezi într-un service auto? Iată cum poți să dezvolți relații mai bune cu clienții!

Lucrezi într-un service auto? Iată cum poți să dezvolți relații mai bune cu clienții!

Când vine vorba de satisfacția clienților din service-urile auto, nu vorbim doar de calitatea serviciilor de care au parte. Este vorba despre întreaga impresie pe care o lași, începând cu momentul în care intră pe ușă și până în momentul în care le dai înapoi cheile.

Descoperă în continuare ce poți face pentru a îmbunătăți relațiile cu  clienții într-un service auto:

Întotdeauna, o afacere de prestări servicii se bazează pe satisfacția clienților. De aceea, dacă ești proprietarul unui service auto, serviciile pe care le oferi trebuie să fie de calitate.

Oferă o primă impresie extraordinară. Clienții care vin la tine cu mașina nu sunt prea încântați să fie la un service. Ar putea fi stresați, frustrați sau grăbiți să-și readucă mașina înapoi pe drum.  Ajută-i să se simtă confortabil cu un zâmbet și un salut și întreabă-i cum îi poți ajuta, cu un ton prietenos.

De asemenea, asigură-te că tu și echipa ta sunteți îmbrăcați în uniforme profesionale de protecție. Acestea oferă echipei un sentiment de coeziune și îi anunță pe clienți că luați meseria în serios.

Fii un ascultător activ: Unii clienți ar putea dori să explice în detaliu fiecare zgomot ciudat sau acțiunea vehiculului. Deși, poate nu dorești să asculți detaliile, este important să îți faci timp și să nu dai impresia că nu ești interesat. Atunci când asculți activ, clientul se simte auzit, respectat și validat în tot procesul ce va urma.

Vorbește în termeni simpli: Mașinile moderne pot fi complicate, așa că este important să faci tot posibilul să nu îți derutezi clientul. După un diagnostic, explică problema în termeni pe care îi va înțelege. Descrie în mod clar și concis ce reparații sunt necesare, în timp ce explici procesul pentru finalizarea fiecărei reparații.

De asemenea, este important să fii transparent în comunicare. Mulți oameni se bazează pe vehiculul lor pentru a-și desfășura viața de zi cu zi. Asta înseamnă că ar trebui să primească o estimare exactă a timpului, împreună cu actualizări pe tot parcursul procesului.

Oferă un serviciu nou: Dacă ai început afacerea pentru că vrei să oferi o nouă abordare a întreținerii vehiculelor, atunci ești pe drumul cel bun. Însă, dacă echipa poate face față majorității nevoilor de reparații și întreținere, este momentul să introduci un serviciu nou.

Cele mai frecvente probleme sunt cele în care sunt necesare înlocuiri de frâne cu disc sau cu tambur, plăcuțe de frână sau saboti noi. Însă, pentru un client vechi, poți face mai multe. Asta înseamnă să îți diversifici portofoliul de servicii și să oferi ceva nou.

De exemplu, poți oferi servicii de colantari auto pentru orice mașină. Poți începe cu folii și accesorii – vezi aici ofertele pentru colantul auto integrat de la e-algernon.ro și alege-le pe cele cu care crezi că poți face treabă bună! Clienții vor fi fericiți și mulțumiți că te preocupă noutatea.

În concluzie, pe lângă faptul că îi face pe clienți fericiți, un serviciu excelent poate avea ca rezultat clienți care au încredere în afacerea ta și revin la tine, precum și clienți noi prin recomandări și recenzii online.

Sursa Foto: Pexels.com

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ora de manoperă
Service

Costurile cu ora de manoperă în service-uri au crescut cu 36%, în perioada 2020 – 2023

Costurile cu ora de manoperă pentru lucrările de caroserie la autovehiculele care...

Dacia
Service

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate...

reparații auto
AsigurăriService

9 din 10 români vor publicarea unor prețuri de referință pe piața de reparații auto

9 din 10 români (93%) consideră că ar fi benefică publicarea anuală,...

Service

Calea către service-uri auto incluzive

Un studiu recent al celor de la Castrol identifică cinci pași cheie...