Au reînceput lucrările de reabilitare și la Podul peste brațul Borcea. Restricții de circulație

Lucrările de Reabilitare la Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680, au fost reluate de la finalul săptămînii trecute, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Podul peste brațul Borcea

Astfel, au fost instituite restricții de circulație aferente acestui obiectiv, prin închiderea Căii 1 de rulare, pe sensul de mers București – Constanța.

Potrivit CNAIR, vor fi realizate următoarele lucrări de reparații și reabilitare:

  • înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare,
  • înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație,
  • lucrări de reparații cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile,
  • lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podurile principale, cât și pe viaductele de acces,
  • consolidări structurale cu benzi din fibre de carbon grinzi precomprimate.

”După finalizarea acestor lucrări, Podul Borcea va fi la o stare tehnică în conformitate cu cerințele de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare și protecția mediului”, au explicat reprezentanții CNAIR.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Reamintim că de luni, 4 octombrie 2021, sunt realuate și lucrările de reabilitare la Podul de la Cernavodă, fiind instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București.

 

CITEȘTE ȘI:

Drive test Citroen Jumpy Furgon L2H1 Mediu Feel

Asiguraţii City Insurance se pot folosi în continuare de procedura amiabilă în caz de accident rutier

 

 

Adaugati comentariu