Lucrările de pe Podul Giurgiu au fost finalizate şi recepţionate

Lucrările de pe Podul Giurgiu au fost finalizate şi recepţionate, valoarea totală a contractului fiind de 46,157 milioane lei. Potrivit Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), recepţia a avut loc în data de 9 decembrie.
pod-giurgiu-floteauto

Lucrările s-au derulat în cadrul a două perioade de programare consecutive, respectiv: faza 1 (lucrări executate şi plătite până la 31 decembrie 2015) şi faza 2 (lucrări executate începând cu data de 1 ianuarie 2016 şi derulate până la sfârşitul proiectului).

giurgiu-pod-floteautoContractul de reabilitare a podului peste Dunăre, Giurgiu — Ruse, pe drumul naţional DN5, km 64+884, a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering.

Valoarea contractului este de 46,157 milioane lei, din care 39,233 milioane lei din FEDR (85%) şi 6,923 milioane lei contribuţia Guvernul Romaniei (15%).

CNAIR precizează că, în luna noiembrie 2014, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor, acestea constând într-o reabilitare structurală care a permis înlocuireaintegrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea şi
vopsirea tablierului metalic.

Potrivit companiei, traficul rutier pe Podul Giurgiu se desfăşoară, în prezent, în condiţii normale.

 

Adaugati comentariu