ALERTĂ METEOROLOGICĂ: Ninsori, viscol şi ger

ALERTĂ METEOROLOGICĂ. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori viscolite, mai ales la munte, şi răcire accentuată a vremii, valabilă la nivelul întregii ţări, începând de la ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 decembrie, ora 16:00 – 13 decembrie, ora 14:00, temporar vor fi precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

De asemenea, vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor.

În acelaşi timp, la munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h şi va fi viscol. În Moldova, Dobrogea şi Muntenia (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti), local, vântul va depăşi la rafală 50 – 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marţi spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub-10 grade) în nordul, nord-estul, centrul ţării, local în sud şi pe arii mai restrânse în rest.

În funcţie de evoluţia meteorologică, ANM a anunţat că va actualiza informarea meteorologică.

 

 

Adaugati comentariu