Advertisement
ministrul Transporturilor
Home Transporturi Lucian Bode: Sistemul de transport va fi menţinut obligatoriu în funcţiune

Lucian Bode: Sistemul de transport va fi menţinut obligatoriu în funcţiune

Sistemul de transport, alături de sistemul financiar-bancar, alături de sistemul energetic reprezintă linii vitale pentru funcţionarea economiei, care vor fi menţinute obligatoriu în funcţiune, a transmis ministrul Transporturilor, Lucian Bode, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a subliniat că toate măsurile trebuie să favorizeze aprovizionarea populaţiei.

„În fiecare zi, evoluţia evenimentelor cu care ne confruntăm din cauza crizei generate de noul coronavirus ne determină să adaptăm măsurile care au fost deja implementate şi să identificăm noi măsuri pentru a limita cât mai mult infecţia cu acest virus a compatrioţilor noştri. Toate măsurile trebuie să favorizeze aprovizionarea populaţiei. Sistemul de transport, alături de sistemul financiar-bancar, alături de sistemul energetic reprezintă lunii vitale pentru funcţionarea economiei. Aceste linii vitale obligatoriu le vom menţine în funcţiune”, a declarat Lucian Bode.

În acelaşi timp, ministrul Transporturilor le-a solicitat românilor să evite deplasările şi să respecte recomandările autorităţilor.

„Vă rog, pe toţi cetăţenii României, să evitaţi deplasările. În această perioadă grea pentru fiecare dintre noi, pentru sănătatea noastră şi a semenilor noştri este extrem de important să respectăm cu stricteţe recomandările şi regulile comunicate de către instituţiile statului român”, a afirmat Lucian Bode.

Pe de altă parte, şeful de la Transporturi le-a transportatorilor că ministerul de resort va interveni în sprijinul lor ori de câte ori este nevoie.

„Indiferent de cum va evolua situaţia, cetăţenii care interacţionează cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor trebuie să ştie că activitatea de la minister nu se va opri, iar intervenţia va fi promptă ori de câte ori se va impune. Transportatorii care sunt acum într-o situaţia dificilă trebuie să ştie că suntem alături de ei şi intervenim ori de câte ori este nevoie, cu acţiuni întreprinse atât în ţară, cât şi în afara graniţelor. Cuvintele de bază pentru fiecare dintre noi trebuie să fie colaborare, responsabilitate, solidaritate şi calm. Vă asigur că respectând întru totul aceste cuvinte vom putea depăşi această perioadă dificilă fără precedent în istoria României”, a menţionat ministrul Transporturilor.

 

CITEŞTE ŞI:

CORONAVIRUS. Deja 200.000 de români au contracte de muncă suspendate

CORONAVIRUS. Austria prelungeşte izolarea până la 13 aprilie

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

transportul public
Transporturi

Noi metode de plată digitale pentru transportul public din București

Titlurile de călătorie de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) vor putea...

Brașov
Transporturi

Terminalul de transport urban, Gara Brașov, va fi deschis în următoarele săptămâni

Cel mai mare terminal al Regiei Autonome de Transport (RAT) din Brașov,...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...