CORONAVIRUS. Deja 200.000 de români au contracte de muncă suspendate

Un număr de 200.000 de contracte de muncă au fost deja suspendate în această săptămână, a anunţat, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care estimează că numărul acestora va creşte 300.000 - 400.000 de contracte în perioada stării de urgenţă.contract

„Situaţia este în evoluţie, dar nu se vede o evoluţie îngrijorătoare în acest moment, în sensul că cifrele nu variază foarte mult de la o zi la alta. E o situaţie gravă, faptul că 200.000 de oameni nu mai au contractele în plină forţă şi le au suspendate, în mod evident este o situaţie foarte grea. Nu văd încă schimbări de la o zi la alta. De aceea noi ne-am pregătit cu o estimare în jurul cifrei de 300.000 – 400.000 (contracte de muncă suspendate, n.red.) pentru această perioadă, acoperită de decretul preşedintelui”, a afirmat Violeta Alexandru.

În opinia sa, prioritatea Guvernului este sprijinirea financiară a angajaţilor intraţi în şomaj tehnic.

„Pentru moment vrem să ajungă cu promptitudine sprijin la primii angajaţi care se confruntă cu probleme în veniturile de care au nevoie pentru a trăi, şi dacă sunt evoluţii suntem pregătiţi să le facem faţă prin noi măsuri pe care Guvernul le va lua”, a precizat Violeta Alexandru.

Citeşte şi:

Cum se poate obţine ajutorul de şomaj tehnic plătit de stat

Domeniile pentru care se va acorda Certificat de situaţie de urgenţă. Proiect

Ministrul Muncii a apreciat că Ministerul Economiei va finaliza rapid procedurile de acordare a certificatului de situaţie de urgenţă, pe baza căruia angajaţii cu contractele suspendate vor putea primi indemnizaţia de şomaj tehnic.

 

 

Adaugati comentariu