Lucian Bode: Autostrada Bacău – Brașov se va construi cu fonduri europene

Proiectul pentru autostrada Brașov - Bacău (A13) a intrat în linie dreaptă, odată cu desemnarea, prin licitație, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a firmei care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic de execuție, respectiv, asocierea Search Corporation – Primacons Group, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Autostrada Transilvania

Potrivit acestuia, în câteva zile, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal.

Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor 2 etape a fost semnat în luna mai 2020.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Brașov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani. Nu, nu a mai fost prinsă autostrada Bacău-Brașov ca o promisiune, pentru că A13 devine o realitate! (…) Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

 

CITEȘTE ȘI

Fonduri europene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

Fonduri europene pentru Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare

Euro Rescue, aplicația mobilă pentru creșterea siguranței post-coliziune

Adaugati comentariu