Luca de Meo va prelua în luna iulie conducerea executivă a Renault

Italianul Luca de Meo, până recent CEO Seat, va fi desemnat de Consiliul de Administraţie al Renault în postul de director general al constructorului auto francez, relatează Reuters.
Luca de Meo

Luca de Meo nu se va instala până în luna iulie în biroul de la etajul 7 al sediului central din Boulogne-Billancourt, deoarece trebuie să aştepte expirarea clauzei de non-concurenţă inclusă în contractul său cu Volkswagen. Această clauză prevedea că Luca de Meo nu are voie să lucreze pentru un alt constructor auto timp de 2 ani, însă în urma negocierilor, Renault i-a obţinut o reducere a perioadei la aproximativ 5 luni.

În data de 7 ianuarie, acesta a demisionat din postul de director general al Seat, marca spaniolă din portofoliul grupului Volkswagen. Acesta era responsabil de redresarea Seat, în fruntea căruia a fost numit în 2015. Anterior a fost membru în Consiliul de Administraţie lal Audi, responsabil pentru marketing şi vânzări. Dacă în urmă cu patru ani Seat era o marcă muribundă, anul trecut a stabilit un record istoric de vânzări.

În vârstă de 52 de ani, Luca de Meo a venit la Volkswagen în 2009, după ce lucrase deja la Toyota şi apoi la Fiat. A absolvit prestigioasa Universitate Bocconi din Milano, oraşul său natal.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Criterii pentru alegerea unei maşini second-hand: anul de fabricaţie, preţul şi consumul

Parteneriatele public-private pentru autostrăzile Comarnic – Braşov şi Târgu Mureş – Iaşi vor fi anulate

Adrenalina costă! A circulat cu o viteză de 218 km/h şi a plătit 2.900 de lei

 

 

Adaugati comentariu