Luca de Meo preia conducerea Renault mai devreme de 1 iulie

Noul și mult-așteptatul director general al Renault va vorbi vineri în cadrul unei adunări generale. Asumarea oficială a funcției este programată pentru 1 iulie, dar Luca de Meo s-a alăturat deja echipei Renault.Luca de Meo

Potrivit cotidianului Les Echos, fostul șef al Seat a sosit la Renault încă de la începutul lunii iunie, după ce a obținut un acord în acest sens de la fostul său angajator, Grupul Volkswagen.

Prin urmare, milanezul Luca de Meo este deja în miezul organizării dificilului plan de restructurare al constructorului auto francez, care trebuie să conducă la obținerea unor economii de 2 miliarde de euro în următorii trei ani.

Au fost anunțate 15.000 de reduceri de locuri de muncă la nivel mondial sau 8% din forța de muncă, inclusiv 4.600 în Franța din cele 48.000 existente în prezent.

Noul director general al Renault are deja programată și o vizită în teritoriu, pe 23 iunie, la fabrica din Sandouville, care a obținut acordul de producere a utilitarei Mitsubishi Expres, pe o platformă de Renault Trafic, ce va fi comercializată în Australia și Noua Zeelandă.

În vârstă de 52 de ani, Luca de Meo a venit la Volkswagen în 2009, după ce lucrase deja la Toyota şi apoi la Fiat. A absolvit prestigioasa Universitate Bocconi din Milano.

 

CITEȘTE ȘI:

Clase de învăţământ profesional dual susţinute de Dacia la Mioveni și Pitești

Pregătiri pentru Drumul Expres Brăila – Focșani

Rabla Plus ”se mişcă” mai bine în acest an. Rabla Clasic, mai puţin

 

Adaugati comentariu