Lotul Corbeanca – Afumați de pe Autostrada A0 Nord va fi finalizat cu aproape 1 an mai devreme
Corbeanca - Afumați

Lotul 2 Corbeanca – Afumați de pe Semi-inelul de nord al Autostrăzii de Centură București A0 va fi finalizat în luna august 2023, cu aproape 1 an mai devreme față de termenul contractual, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Am verificat astăzi lucrările pe șantierul Lotului 2 din A0 Nord (19 km), unde antreprenorul
român are o mobilizare exemplară! Potrivit contractului semnat cu CNAIR, termenul de finalizare este luna iunie 2024. Constructorul a precizat însă că va finaliza lucrările anul acesta în luna august, deci cu aproape un an mai devreme”, a menționat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, sunt deja porțiuni din acest lot pe care s-a așternut asfalt, iar acum se montează parapete. Se lucrează intens și la noduri, în special la cel cu DN 1.

”Această mobilizare este un model de urmat și pentru ceilalți antreprenori, care alături de
CNAIR, construiesc Inelul de Centură al Capitalei, un proiect mult așteptat de atât de
bucureșteni, cât și de toți românii care tranzitează zona proximă a Capitalei”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

Proiectarea și execuția Lotului 2 Corbeanca – Afumați este realizată de SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, care a câștigat licitația cu prețul 831,92 milioane de lei fără TVA. Finanțarea contractului este asigurată prin Programul Operațional Transport.

Traseul Lotului 2 se desfăşoară pe raza judeţului Ilfov între DN1 (în dreptul localităţii Corbeanca) şi DN2 (în dreptul localităţii Afumaţi). De-a lungul traseului vor fi amenajate două noduri rutiere şi vor fi construite 10 poduri şi pasaje.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Modificări privind serviciile publice de înmatriculare a vehiculelor și permise de conducere

De astăzi se aplică plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă de 6 luni

 

 

 

Adaugati comentariu