Localitatea Jilava din jud. Ilfov a ieșit din carantină. În Domneşti, Pantelimon şi Voluntari, prelungită

Prefectura Ilfov a anunţat că localitatea Jilava a ieșit din carantină, însă măsura va fi prelungită pentru Domneşti, Pantelimon şi Voluntari.
Poliția Rutieră

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a fost adoptată Hotărârea nr. 104 din 17.04.2021 privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Jilava, județul Ilfov.

În Jilava, rata de incidență a scăzut la 3,75 cazuri la 1000 de locuitori.

Pe de altă parte, carantina a fost prelungită în localitățile Domneşti, Pantelimon şi Voluntari

”Ca urmare a analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov pentru comunităţile din localităţile ilfovene Domneşti, Pantelimon şi Voluntari şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţa extraordinară de astăzi, 17 aprilie 2021: Hotărârea nr. 101 din 17.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 102 din 17.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 103 din 17.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Voluntari, judeţul Ilfov”, a transmis, sâmbătă seară, Prefectura Ilfov.

Sursa citată a precizat că şeful DSU, Raed Arafat, a semnat ordinele privind prelungirea carantinei în cele trei unităţi administrativ-teritoriale până în 24 aprilie.

În comuna Domnești, rata de incidență este de 6,58 de cazuri la 1.000 de locuitori, în orașul Pantelimon, de 5,74 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în Voluntari, de 7,76 de cazuri la 1.000 de locuitori.

Judeţul Ilfov rămâne cu cea mai mare rată de infectare din ţară, având o incidenţă cumulată de 6,13 cazuri la mia de locuitori.

 

CITEȘTE ȘI:

Proiect de modificare a Codului Rutier privind permisul de conducere suspendat

Înmatriculările de autoturisme, în scădere cu 25,8% în primele trei luni din 2021

Plăţile digitale în transportul public au crescut de 3 ori comparativ cu anul trecut

 

Adaugati comentariu