Proiect de modificare a Codului Rutier privind permisul de conducere suspendat

O iniţiativă legislativă pentru modificarea Codului Rutier va fi depusă la Parlament de către deputatul Alin Apostol. Conform proiectului, testul de verificare a regulilor de circulaţie, ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susţinut la oricare serviciu al poliţei rutiere de pe teritoriul României.
permis auto

În prezent, testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în localitatea unde a fost constatată contravenţia, ceea ce se traduce „prin costuri suplimentare şi risipă de timp” pentru şoferi.

„România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti. Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat deputatul Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cunoscută și sub denumirea de Codul Rutier.

„Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 1061”, prevede modificarea propusă.

 

CITEȘTE ȘI:

Înmatriculările de autoturisme, în scădere cu 25,8% în primele trei luni din 2021

Plăţile digitale în transportul public au crescut de 3 ori comparativ cu anul trecut

Efectele pandemiei. 95% dintre consumatori au făcut cel puțin o schimbare în stilul de viață

 

 

Adaugati comentariu