ASF caută actuar pentru calculul referinţei RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat demersurile pentru contractarea serviciilor de consultanţă actuarială pentru calculul tarifelor de referinţă aferent poliţelor RCA, conform prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.
RCA

Valoarea estimată, fără TVA, a serviciilor contractate se ridică la 768.200 lei.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 9 noiembrie 2017, iar acordul cadru va fi încheiat pe o perioadă de 24 de luni.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preţ, indicator care va fi evaluat în funcţie de mai mulţi factori: preţul ofertei, evaluarea experienţei experţilor-cheie şi propunerea tehnică.

Anunţul de participare pentru contractarea serviciilor de consultanţă actuarială privind calculul tarifului de referinţă aferent poliţelor RCA a fost publicat pe data de 4 octombrie 2017 pe portalul www.e-licitatie.ro (SEAP) şi urmează să fie publicat pe site-ul Tenders Electronic Daily (ted.europa.eu).

Tarifele de referinţă au un caracter orientativ şi sunt calculate pe baza datelor cu privire la poliţe (perioada 2012-2016) şi la daune (perioada 2010-2016), furnizate de asigurătorii autorizaţi să practice RCA la data 31.12.2016.

Ele sunt structurate în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică) şi de caracteristicile tehnice (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri) în funcţie de categoria vehiculului.

 

 

Adaugati comentariu