Licitație în pregătire pentru drumul la 4 benzi dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la ANAP documentaţia pentru drumul la patru benzi care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea, în zona Pasajului Domneşti, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.Prelungirea Ghencea

Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect va avea o durată de 48 luni din care două luni sunt alocate proiectării şi 10 luni execuţiei lucrărilor, restul fiind garanţia de bună execuţie.

„Proiectul are un rol important în modernizarea reţelei de transport din zona de sud-vest a Capitalei şi creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea. Acest obiectiv va fi complementar altor proiecte dezvoltate ulterior de autorităţile din Bucureşti (inclusiv linie de tramvai) într-un concept integrat prin care se urmăreşte: sporirea capacităţii de transport; creşterea siguranţei rutiere; reducerea timpului de călătorie; creşterea gradului de asigurare a serviciului public de transport persoane pentru zonele greu accesibile”, a manționat directorul general al CNAIR.

În prezent, pe Prelungirea Ghencea, traficul auto se desfăşoară pe doar două benzi de circulaţie, cel pietonal pe trotuare înguste, transportul în comun nu are benzi dedicate, alveolele staţiilor de autobuz sunt subdimensionate.

Informaţiile despre termenul limită de depunere a ofertelor vor putea fi vizualizate pe SEAP (e-licitatie.ro), după validarea documentaţiei de atribuire.

Sursa de finanţare pentru acest contract va fi asigurată prin fonduri externe nerambursabile.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noile tarife de referință pentru RCA. Au fost incluse și valori pentru mașinile electrice

Cine a vândut la nivel mondial cele mai multe vehicule electrice în 2022. Top 10 constructori

 

 

 

Adaugati comentariu