Cine a vândut la nivel mondial cele mai multe vehicule electrice în 2022. Top 10 constructori

În 2022, 1 din 10 mașini livrate în întreaga lume a avut emisii zero. Astfel, aproape 7,8 milioane de vehicule electrice au fost înmatriculate în cursul anului, fie că au fost mini, compacte, SUV sau chiar vehicule comerciale ușoare.vehiculele electrice

Dincolo de toate acestea, un producător de automobile a ieșit în evidență față de concurență, prin punerea pe șosea a celor mai multe vehicule electrice în ultimul an.

 

Locul 10: Hyundai Motor Group

vehicule electrice

Cu mărcile Hyundai, Kia și Genesis în portofoliu, grupul coreean Hyundai Motor Group a reușit să treacă anul trecut de pragul celor 100.000 de livrări de vehicule electrice. Mai exact, 104.326 de vehicule cu emisii zero au fost lansate în circulație pe șoselele din întreaga lume, un volum care ar trebui să crească și mai mult anul acesta odată cu lansarea de noi modele.

 

Locul 9: Mercedes-Benz Group

vehicule electrice

Cu o gamă acum foarte completă de vehicule 100% electrice (gama EQ), producătorul german Mercedes-Benz Group se află totuși în partea de jos a Top 10, cu 117.800 de înmatriculări. Cu toate acestea, ar trebui adăugate 14.700 de înmatriculări de vehicule comerciale electrice înregistrate de Mercedes-Benz Vans. În total, constructorul auto din Stuttgart a livrat anul trecut 132.500 de mașini electrice.

 

Locul 8: BMW Group

vehicule electrice

Rivalitatea dintre Mercedes și BMW nu se va termina niciodată! Grupul bavarez se clasează înaintea concurentului său etern, cu 215.755 de vehicule electrice înmatriculate anul trecut în întreaga lume.

 

Locul 7: Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi

vehicule electrice

Prin agregarea volumelor de vânzări ale celor trei parteneri, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi urcă pe locul șapte în clasamentul celor mai bine vândute vehicule electrice. Dacă luăm fiecare membru independent, vânzările rămân relativ scăzute. În anul fiscal 2022, 283.000 de vehicule electrice au fost lansate în circulație, sub numeroasele mărci deținute de Grupul Renault, Nissan și Mitsubishi.

 

Locul 6: Stellantis

fiat

Grupul auto franco-italiano-american Stellantis, cu cele 14 mărci ale sale, a livrat anul trecut 288.000 de vehicule 100% electrice. Pe măsură ce electrificarea gamelor progresează, ar trebui să crească și înmatriculările.

 

Locul 5: Geely-Volvo

volvo

Primul grup chinez în clasament, Geely a înmatriculat 383.936 de vehicule electrice la nivel mondial.

 

Locul 4: Grupul Volkswagen

vw

După ce a luat rapid virajul complet electric, Volkswagen Group culege roadele strategiei sale. Însumând volumele realizate de fiecare dintre mărcile grupului german, se obține rezultatul a 571.067 livrări de mașini 100% electrice.

 

Locul 3: SAIC Motors

saic

În 2022, SAIC Motors (Shanghai Automotive Industry Corporation) a înregistrat vânzări de 671.725 de mașini electrice în întreaga lume. Pe lângă numeroasele companii mixte locale, acest grup auto chinez deține în special mărcile MG Motor și Maxus.

 

Locul 2: BYD

atto3

Cu 913.052 livrări de vehicule 100% electrice, grupul chinez BYD câștigă titlul de vice-campion mondial la vânzările pe acest segment. De asemenea, a înregistrat o creștere a înmatriculărilor cu 12,6% în perioada 2021-2022, iar acest avans ar trebui să continue, deoarece constructorul auto se gândește foarte serios să intre pe piața europeană. Dovada? Prezența sa, în octombrie 2022, la Salonul Auto de la Paris, cu SUV-ul Atto 3.

 

Locul 1: Tesla

Cu gama sa formată din patru vehicule – Model 3, S, X și Y – producătorul american Tesla a lansat pe șoselele din întreaga lume un număr de 1.313.851 de unități. Aceasta reprezintă o creștere cu 40% a vânzărilor față de 2021.

tesla

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cât de pregătită este România pentru obligația reducerii emisiilor de CO2 în transportul rutier

Poliția ar putea verifica mijloacele de semnalizare rutieră de pe șosele. Proiect

 

 

 

Adaugati comentariu