Poliția ar putea verifica mijloacele de semnalizare rutieră de pe șosele. Proiect
mijloacele de semnalizare rutieră

Fără doar și poate, regulile de circulaţie trebuie respectate. Numai că această sarcină devine tot mai dificilă atunci când indicatoarele şi marcajele rutiere sunt ascunse în spatele copacilor, nu există, sunt neconforme, au vopseaua scorojită, iar conducătorii auto sunt nevoiţi să le intuiască. Considerând că marcajele rutiere sunt foarte importante, deoarece asigură participanţilor la trafic deplasarea în condiţii de siguranţă şi fluenţă, deputatul Cristian-Paul Ichim a depus un proiect de lege la Senat care prevede ca Poliția rutieră să verifice mijloacele de semnalizare rutieră şi alte dispozitive speciale existente pe şoselele din România.

”În prezent, cadrul legal nu conferă Poliţiei Rutiere o obligaţie expresă de a consemna şi a prezenta vreo situaţie de încălcare a modului de amplasare a mijloacelor de semnalizare rutieră, de aceea, soluţia pe care o propun se regăseşte într-un proiect de lege transpartinic pe care l-am depus recent. Consider că Poliţia Rutieră trebuie să se implice mai mult în zona de prevenţie, iar prin proiectul propus, agenţii de poliţie vor fi obligaţi să verifice mijloacele de semnalizare rutieră şi alte dispozitive speciale existente pe şoselele din România. Poliţia Rutieră trebuie să se asigure că standardele de siguranţă rutieră sunt respectate de către administratorul drumului public, acesta din urmă fiind obligat să remedieze deficienţele constatate”, explică deputatul Cristian-Paul Ichim.

Acesta susține că, potrivit unor verificări făcute în primele 10 luni ale anului 2021, s-a constatat că peste 1.100 de kilometri de drum din România au marcajele rutiere deteriorate, iar peste 5.500 de indicatoare lipsesc cu desăvârşire.

Potrivit parlamentarului, sunt multe statistici privind siguranţa rutieră şi majoritatea trimit România în coada clasamentului la acest capitol. ”Există un cumul de motive pentru care şoselele din ţara noastră sunt atât de periculoase şi din cauza cărora există atât de multe accidente. Motive ce ţin de şoferi sau pietoni, cum ar fi viteza excesivă sau condusul sub influenţa alcoolului, neadaptarea la condiţiile de drum, traversarea prin locuri nepermise, dar şi unele ce ţin de autorităţi: infrastructura rutieră foarte slab dezvoltată şi neîntreţinută corespunzător, foarte puţine autostrăzi şi drumuri expres”, conchide Cristian-Paul Ichim.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Economia circulară poate diminua cu aproape o treime consumul de resurse și materii prime

Peste 2.000 de sancţiuni contravenționale aplicate şoferilor de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi

 

 

Adaugati comentariu