Licitaţie în pregătire pentru Autostrada Nordului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că până la jumătatea luni august va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia şoselei de mare viteză Autostrada Nordului.
Baia Mare – Suceava

Autostrada Nordului urmază să fie construită pe traseul Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa -Vatra Dornei – Suceava.

„Anunţasem iniţial că undeva în luna septembrie vom lansa documentaţia pentru Autostrada Nordului. (…) Am discutat şi cu compania şi cu cei de la achiziţii, până pe 15 august lansăm documentaţia pentru Autostrada Nordului. Aşa am promis, aşa vom face. Domnului primar de la Beclean i-am spus aşa: că în momentul în care finalizează documentaţia, studiul de fezabilitate, pentru că s-a angajat să-l facă dânsul, în două luni de zile lansăm noi proiectarea şi execuţia”, a declarat ministrul Transporturilor.

Proiectul de lege pentru construcţia şoselei de mare viteză a fost deja adoptat de Senat în luna aprilie 2019 şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, forul decizional. Iniţiativa legislatovă aparţine deputatului Ionuţ Simionca (PMP).

„Existenţa unei autostrăzi care să lege peste 2 milioane şi jumătate de cetăţeni cu Occidentul va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a României pe termen lung, prin creşterea conectivităţii intermodale între regiuni, accesul populaţiei şi al mediului de afaceri la reţeaua de transport şi susţinerea dezvoltării regiunilor cu potenţial de creştere economică. Un alt motiv, el însuşi suficient pentru modernizarea drumurilor, este acela că se va micşora considerabil numărul oamenilor care îşi pierd viaţa în accidente rutiere. Deşi mai rapide, drumurile vor fi şi mai sigure, orice întârziere în executarea lucrărilor putând fi considerată ca o asistare pasivă la producerea a numeroase accidente cu pierderi de vieţi omeneşti”, şi-a motivează demersul parlamentarul.

În Master Planul General de Transport al României este prevăzută doar realizarea drumului expres Turda – Dej – Bistriţa – Baia Mare – Satu Mare – Halmeu, cu o lungime de 320,2 km şi o valoare estimată a lucrării de 1,7 miliarde de euro (fără TVA).

 

CITEŞTE ŞI:

10 mil. euro pentru supervizarea construcţiei Podului de la Brăila

Ghid util pentru o vacanţă pe roţi

Reguli pentru solicitanţii de permis auto cu deficienţe de a

 

Adaugati comentariu