LeasePlan Mobility Monitor: 7 din 10 şoferi români recunosc că vorbesc la telefon atunci când sunt la volan

Şoferii români recunosc că se angajează în mai multe activităţi atunci când conduc sau sunt blocaţi în trafic, relevă studiul LeasePlan Mobility Monitor.Infografic-leaseplan-floteauto

Studiul a luat pentru prima dată în considerare şi răspunsurile conducătorilor auto ale maşinilor gestionate în leasing operaţional din România.

În cadrul sondajului LeasePlan Mobility Monitor au fost chestionaţi 237 de şoferi care conduc maşini în leasing operaţional. Dintre aceştia, 71% au recunoscut că vorbesc la telefon în timp ce conduc.

La nivel european, media este de 74%, iar media globală este de 69%. A doua activitate “suplimentară” a şoferilor din România în timp ce conduc este mâncatul. Nu mai puţin de unul din patru a recunoscut că a mâncat când s-a aflat în faţa volanului. Alte activităţi sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe reţele sociale (19%), băutul (18%) sau fumatul (14%).

Infografic-leaseplan-floteauto
Sursa: LeasePlan Mobility Monitor

De remarcat că procentul doamnelor din România care recunosc că se machiază în maşină este dublu faţă de media globală (4% faţă de 2%).

Şoferii români se numără printre cei mai atenţi la costurile complementare utilizării unei maşini. Întrebaţi dacă ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, şoferii români au răspuns “da” în procent de 51%, pondere care îi situează pe locul 4 în lume, după conducătorii auto din Portugalia (63% răspunsuri afirmative), Grecia (61% răspunsuri afirmative) şi Turcia (59%).

Mai puţin preocupaţi de eficienţa motorului şi de plata unor taxe mai mari par a fi şoferii din Danemarca, Australia şi Luxemburg, cu procente sub 30% de răspunsuri afirmative.

bogdan-apahidean-floteautoŞoferii care conduc maşini în leasing operaţional beneficiază întotdeauna de modele noi, dotate cu ultima tehnologie disponibilă, care scade consumul de carburant şi reduce implicit taxele plătite statului. Ei beneficiază astfel de rate mai mici şi de avantajele deja cunoscute ale leasingului operaţional: costuri fixe şi previzibile de exploatare a flotei auto, avans 0% şi condiţii adaptate la nevoile de mobilitate ale fiecărui şofer. Expertiza noastră ne permite să oferim cea mai bună soluţie pentru toţi clienţii, fie ei companii internaţionale cu flote extinse, fie antreprenori aflaţi la început de drum”, spune Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan România.

Unul din 5 şoferi flirtează când este blocat în trafic

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că aproape o cincime din şoferii din România (18%) flirtează tot timpul sau câteodată atunci când sunt blocaţi în trafic. La nivel global, studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că procentul conducătorilor auto care flirtează este de 12%.

Femeile şofer din România, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, au afirmat în proporţie de 100% că nu au flirtat cu alţi şoferi. Doamnele şi domnişoarele din generaţia Y (născute între 1982 şi 1999) au afirmat în proporţie de 34% că au flirtat cel puţin o dată în timp ce au fost blocate în trafic. Un procent similar, de 35%, se regăseşte în cazul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani.

LeasePlan este o companie financiară olandeză specializată în mobilitate şi management de flote auto, având 7.275 de angajaţi dintre care 85% în filiale din afara Olandei. Flota totală în administrare depăşeşte 1,55 milioane de autovehicule în 32 de ţări.

LeasePlan România este liderul pieţei de leasing operaţional, cu un parc de peste 11.000 de autovehicule în administrare. Compania are în prezent 75 de angajaţi şi este activă pe piaţa românească din 2007, oferind corporaţiilor şi firmelor mici şi mijlocii prezente în România soluţii complete şi adaptate nevoilor lor de mobilitate.

2 thoughts on “LeasePlan Mobility Monitor: 7 din 10 şoferi români recunosc că vorbesc la telefon atunci când sunt la volan

Adaugati comentariu