Lansarea programului Rabla Local, amânată pentru a treia oară

Lansarea programului privind casarea autovehiculelor uzat, Rabla Local, a fost amânată pentru a treia oară. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru Mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate.Rabla Local

”În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada și modalitatea de depunere a cererilor de finanțare, însoțite de documentația aferentă, se vor stabili prin dispoziția președintelui AFM”, a anunțat instituția.

Inițial, programul Rabla Local trebuia lansat în luna septembrie, dar ulterior a fost amânat pentru luna octombrie și apoi pentru luna noiembrie.

În cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primeşte un stimulent în valoare de 3.000 lei, 80% din sumă fiind suportată de AFM şi 20%, din bugetul local. Beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 4 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, persoana fizică care dorește să se înscrie trebuie să verifice dacă unitatea administrativ-teritorială (UAT) pe rază căruia își are domiciliul participă în cadrul acestui program și să caseze și să radieze autovehiculul uzat numai după ce se asigură că primăria localității pe raza căreia își are domiciliul participă în program.

În cadrul unei sesiuni de înscriere în programul ”Rabla local”, un UAT poate obţine finanţare pentru
– cel mult: 100 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie ≤ 1.000 de locuitori;
– 500 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 1.001 şi 5.000 de locuitori;
– 1.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.001 şi 10.000 de locuitori;
– 5.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori;
– 20.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 50.001 şi 200.000 de locuitori;
– 50.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie ≥ 200.001 de locuitori.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pasajul Domneşti va fi deschis circulației rutiere în 15 noiembrie. A început testarea suprastructurii

DKV Mobility lansează cardul de combustibil și servicii dedicat carburanților alternativi

 

 

Adaugati comentariu