Advertisement
E-Tourneo Courier
Home Piaţa auto Flotă verde Ford prezintă E-TOURNEO COURIER

Ford prezintă E-TOURNEO COURIER

Noul model, care va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, marchează următoare bornă în misiunea companiei de a atinge emisii zero pentru toate vânzările de vehicule până în 2035.

Ford a prezentat noul E‑Tourneo Courier, în Copenhaga, Danemarca, ca parte a evenimentului Bring On Tomorrow Live – unde s-a prezentat noua abordare electrică și fără compromisuri a companiei. Construit pentru aventură și pregătit pentru orice scenariu, E-Tourneo Courier este un vehicul polivalent cu cinci locuri, cu un design inspirat de cel al SUV-urilor, care oferă spațiu generos pentru pasageri și pentru bunurile lor, totul într-o caroserie compactă.

ford

 

Cel mai nou model al familiei Tourneo utilizează un sistem de propulsie electric, completat de o gamă largă de experiențe digitale și funcții conectate pentru a transforma proprietatea acestui vehicul electric într-una atractivă și accesibilă, capabilă să actualizeze software-ul over-the-air pentru a îmbunătăți produsul în timp. „Noile modele precum E‑Tourneo Courier reprezintă viitorul Ford în Europa – electrice, plăcute de condus și alimentate de o nevoie neliniștită de aventură. Noul nostru vehicul polivalent complet electric este cea mai recentă demonstrație a eforturilor noastre globale în care am investit mai multe miliarde de dolari pentru a crește producția de vehicule electrice și de a livra vehicule conectate pentru clienții noștri”, a declarat Martin Sander, manager general Ford Model e, Europa.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024, deoarece vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune până în 2035. Compania investește 50 de miliarde de dolari la nivel global până în 2026 pentru a atinge obiectivul de a produce peste 2 milioane de vehicule electrice până la sfârșitul acelui an.

E-Tourneo Courier

Modelul complet electric va ajunge în 2024 la clienții din toată Europa. În această vară va fi disponibilă pentru comandă versiunea cu motor EcoBoost pe benzină de 125 CP și o cilindree de 1,0 litri Tourneo Courier, cu livrări programate la finalul acestui an.

E‑Tourneo Courier – conceput pentru aventură

E-Tourneo Courier a fost dezvoltat de la zero pentru a oferi un concept practic și spațios, într-un pachet manevrabil și compact. Partea din față este tipică modelelor electrice și integrează o bară luminoasă cu aspect futurist, pe toată lățimea mașinii și o grilă cromată cu “diamante” Ford.

E-Tourneo Courier

„Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clienților să obțină maximum de polivalență în utilizarea zilnică – indiferent că mașina este încărcată pentru aventură alături de familie sau pentru a căra materialele necesare unei lucrări, cu toate scaunele spate rabatate”, a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa. „Designul inspirat de SUV-uri este robust la exterior și spațios în interior, în timp ce detaliile moderne tipice EV-urilor adaugă exclusivitate și anunță în mod clar E‑Tourneo Courier ca parte a revoluției electrice Ford.”

ford

Vehiculul polivalent, 100% electric, este dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor în mod confortabil și cu un caracter practic ridicat, integrând o banchetă spate fracționabilă 60-40 și cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% față de vechiul Tourneo Courier. Ocupanții beneficiază, de asemenea, de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă, un portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capota față.

Experiențele digitale la bord sunt centrate în jurul spectaculosului panou de instrumente denumit „Digiboard”, care integrează un instrumentar digital, dar și sistemul multimedia SYNC 4, controlat prin intermediul ecranului tactil de 12 inchi. Șoferul dispune de integrare wireless Android Auto și Apple CarPlay, precum și de un suport de încărcare wireless a telefonului. Actualizările over-the-air pot îmbunătăți funcționalitatea în timp, fără a fi nevoie să vizitați un dealer.

E-Tourneo Courier este disponibil cu o gamă de versiuni elegante, inclusiv Active cu plafon vopsit diferit de restul caroseriei, protecții suplimentare pentru pasajele roții, bare de acoperiș și cusături unice pentru scaune.

O nouă experiență complet electrică

Călătoriile rafinate, complet electrice, sunt posibile mulțumită motorului de 100 kW (136 CP) al lui E-Tourneo Courier, care beneficiază de tehnologia One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai eficient și mai plăcut. Cea mai cuprinzătoare suită de sisteme avansate de asistență a șoferului din clasă ajută, de asemenea, să ușureze conducerea zilnică și călătoriile mai lungi, iar șoferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco și Slippery.

ford

Vehiculul oferă atât opțiuni de încărcare de 11 kW AC, cât și 100 kW DC, iar gestionarea încărcării este mai facilă grație aplicației Ford Pass, de unde se poate administra și programa încărcarea după nevoile fiecăruia. O încărcare obișnuită la AC, de la 10 la 100%, durează 5,7 ore. 7 Software-ul Ford și BlueOval Charge Network – care urmează să includă 500.000 de stații de încărcare până în 2024 – facilitează, de asemenea, încărcarea publică, permițând clienților să adauge o autonomie de 87 km în doar 10 minute de la un încărcător rapid de curent continuu și să încarce de la 10-80% în sub 35 de minute, atunci când este nevoie de reîncărcare departe de casă.

E-Tourneo Courier va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România, din a doua jumătate a anului 2024, alături de crossover-ul Puma – cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, care va fi oferit într-o versiune complet electrică în 2024.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, mai 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Capitalei a început digitalizarea sistemului de parking

MAE va plăti 1,9 mil. lei pentru asigurarea Casco a vehiculelor din parcul auto intern și extern

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...

mașină electrică
Flotă verde

Cât de pregătită este România în 2023 pentru mobilitatea electrică?

Într-un clasament privind mobilitatea electrică, România se află, în 2023, pe locul...

nissan
Flotă verde

În Europa, gama Nissan va deveni complet electrică până în 2030

Nissan va accelera planurile de electrificare prin angajamentul ca toate vehiculele vândute...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...