Advertisement

Kia Stonic facelift 2020 floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Kia Stonic facelift 2020 primește propulsie mild-hybrid

Kia Stonic facelift 2020 primește propulsie mild-hybrid

Coreenii își retușează crossoverul mic: Kia Stonic facelift 2020 vine cu pachet de asistență nou, cu un sistem multimedia mai performant și cu propulsie mild-hybrid. 

Să spunem bun venit arhitecturii pe 48V de sub capota noului Kia Stonic facelift 2020: acesta permite echiparea modelului cu un sistem de propulsie mild-hybrid, cuplat la transmisia manuală printr-un ambreiaj nou-nouț ”clutch-by-wire”.

➡ Aceasta este Kia Picanto model 2021! 💡

Să le luăm pe rând. Sistemul MHEV are la bază motorul T-GDi, turbo, pe benzină, cu 3 cilindri și capacitate de 1.0 litru. Acestuia i se alătură un mic motor electric, care recuperează energia la frânare și o stochează într-o baterie Li-polimer. Apoi, la accelerare, preia o parte din sarcina propulsorului pe benzină. Motorul electric este cuplat la vilbrochen printr-o curea.

Kia Stonic facelift 2020 floteauto.ro

Puterea maximă a sistemului mild-hybrid a rămas identică cu cea a motorului anterior pe benzină T-GDI: 100 și 120 CP (în funcție de versiune). Totuși, cuplul a crescut: de exemplu, la versiunea de top, acesta atinge 200 Nm (+16%). Indiferent de versiune, sistemul Drive Mode Select oferă trei programe de funcționare: Eco, Normal și Sport.

Noua transmisie manuală iMT este înzestrată cu un ambreiaj ”clutch-by-wire”, care nu mai are o legătură mecanică între pedală și mecanismul de fricțiune, ci una electronică. Acum, atât transmisia manuală iMT, cât și cea 7DCT permit deplasarea în mod sailing (cu motorul oprit și transmisia decuplată) la viteze de până la 125 km/h.

➡ Aceasta este Kia Rio facelift! 💡

Pe lângă sistemul de propulsie mild-hybrid, Stonic păstrează în ofertă motoarele 1.0 T-GDI de 100 CP (6MT în loc de 5MT până acum, și 7DCT) și 1.2 natural aspirat de 84 CP.

Kia Stonic facelift 2020: multimedia de top

Sistemul de infotainment UVO Connect Phase II este complet nou. Standard, crossoverul vine cu un display central de 8 inci. Opțional există posibilitatea conectării a două dispozitive prin Bluetooth la sistemul multimedia și este disponibilă și conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. Între cadranele de bord a apărut un ecran de 4,2 inci, iar ambianța cromatică interioară a fost împrospătată cu noile pachete albastru și galben.

Kia Stonic facelift 2020 floteauto.ro

Farurile full-LED au fost redesenate, jantele de 16 inci sunt noi, iar paleta cromatică are acum 9 culori, fiind îmbogățită cu două nuanțe noi: Perennial Grey și Sporty Blue. Plafonul poate fi vopsit și în culoarea Most Yellow, crescând posibilitățile de combinații cromatice la 20.

Mai sigur ca oricând

Noile sisteme dezvoltate pentru Stonic includ Front Assist cu detectarea pietonilor și a bicicletelor (FCA), asistent activ de bandă (LFA), monitorizarea atenției șoferului (DAW), asisistent de unghi mort (BCW), avertizare la depășirea vitezei legale (ISLW) și pilot automat adaptiv (SCC).

Versiunile echipate cu asistentul activ de bandă în combinație cu pilotul automat adaptiv pot prelua controlul asupra accelerației, frânei și direcției la viteze de până la 180 km/h, oferind un sistem de conducere semi-autonomă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...