Jeep Renegade PHEV – informații oficiale

Jeep a prezentat la Geneva versiunile plug-in hybrid pentru cele mai mici modele din gamă: Renegade PHEV și a Compass PHEV.
Jeep Renegade PHEV

După ce în 2018 a stabilit un nou record de vânzări, compania americană pregătește introducerea în gamă a primelor versiuni PHEV. Astfel, cele mai mici modele Jeep, micul Renegade și compactul Compass, vor fi dotate cu un astfel de sistem de propulsie, capabil să ruleze complet electric 50 km și să atingă o viteză maximă de 130 km/h fără să emită CO2.

Jeep Renegade PHEV

 

Puternicul motor electric va lucra în tandem cu noul benzinar turbo de 1.3 litri, iar ansamblul va dezvolta 190 și 240 CP sub capota micului Renegade, și ”până la 240 CP” în cazul lui Compass. Astfel, Renegade PHEV va accelera până la 100 km/h în aproximativ 7 secunde. Emisiile de CO2 se vor situa sub limita a 50 g/km.

 

 

Jeep Renegade PHEV

Dincolo de performanțele pe șosea, motoarele electrice ale viitoarelor sisteme vor fi reglate de specialiștii americani să ofere control maxim în teren dificil, unde sunt necesare reductoare de turație. Datorită transmisiei integrale eAWD, puntea spate nu este antrenată prin intermediul arborelui cardanic, ci direct de motorul electric, care va putea controla cuplul la roată mai fin decât un sistem mecanic. Versiunile PHEV vor primi și instrumente de bord, și sistem multimedia tipice, acestea oferind informații despre gradul de încărcare a bateriei și autonomie.

 

 

Adaugati comentariu