Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto IVECO Daily 2021, actualizare substanțială

IVECO Daily 2021, actualizare substanțială

IVECO Daily 2021 vine cu motoare modernizate, o nouă cutie de viteze manuală, scaune mai confortabile și o suspensie inteligentă. În plus, gama duce conectivitatea și colaborarea la un nou nivel, cu noul asistent vocal IVECO Driver Pal powered by Alexa.

Tendințele cheie din industria vehiculelor comerciale au fost cele care au condus cea mai recentă evoluție a lui IVECO Daily. Acesta utilizează valorile sale de bază: versatilitatea, robustețea, durabilitatea și performanța. Cele care l-au făcut favorit în segmentul său de mai bine de 40 de ani. Însă propune și soluții inovative, concentrate pe client, care îl fac un vehicul adaptiv, interactiv, cooperativ și conectat.

Noul Daily anticipează cerințele clienților de pe o piață a vehiculelor comerciale în schimbare rapidă. Cu atât mai mult cu cât pandemia de COVID-19 a amplificat și accelerat tendințele deja existente. Sectorul livrărilor către clientul final (last mile) a cunoscut un boom. Urmare a creșterii interesului consumatorilor pentru  e-comerț și serviciile de livrare la domiciliu. Această schimbare a obiceiurilor de cumpărare este de așteptat a se permanentiza într-o anumită măsură la ușurarea restricțiilor. Fapt care va antrena o creștere a cererii pentru vehiculele comerciale ușoare.

În plus, conectivitatea a devenit o necesitate a vieții de zi cu zi – personală sau profesională. Iar vehiculele trebuie să îndeplinească această cerință. După cum și sustenabilitatea și aerul curat au dobândit o și mai mare importanță. Conducând la standarde din ce în ce mai provocatoare în ceea ce privește emisiile poluante ale vehiculelor.

IVECO Daily 2021 cu suspensia inteligentă AIR-PRO

Noul IVECO Daily beneficiază de revoluționara suspensie pneumatică AIR-PRO. Care se adaptează constant la condițiile de utilizare, pentru a oferi o deplasare lină și sigură șoferului și încărcăturii vehiculului. Unitatea AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) reacționează aproape instantaneu la denivelările drumului, calculând la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală pentru fiecare amortizor. Rezultatul: cea mai bună reacție dinamică, dar și vibrațiile reduse cu 25%.

Sistemul inteligent AIR-PRO permite alegerea modului de comportament al suspensiei. Șoferii pot alege să prioritizeze confortul, prin setarea Soft. Să selecteze Load, pentru optimizarea manevrabilității și a controlului rulării în condiții de încărcare completă. Sau pot lăsa la latitudinea auto-ajustării parametrilor de către sistem, prin setarea Auto. Suspensia AIR-PRO se adaptează și la gradul de încărcare a vehiculului. Reducând unghiul de rulare cu 30% în curbe, îmbunătățind siguranța șoferului și protejând încărcătura.

Suspensia AIR-PRO face și operațiunile de încărcare și descărcare mai ușoare și eficiente. Ea permite ajustarea înălțimii șasiului vehiculului în mai puțin de 10 secunde. O funcție de memorie permite, de asemenea, înregistrarea înălțimii de aliniere cu rampele uzuale de încărcare. Sistemul AIR-PRO este ușor de acționat, prin intermediul unui buton rotativ de pe bord.

IVECO Driver Pal powered by Alexa

Noul IVECO Daily este echipat cu IVECO Driver Pal, companionul vocal și digital inovativ al șoferului. Acesta este integrat complet cu tehnologia Alexa, permițând șoferului să-și aducă la bord viața digitală. Dar și să comunice vocal cu vehiculul și cu comunitatea șoferilor. Sau să acceseze serviciile conectate ale IVECO.

IVECO Driver Pal oferă două abilități unice dezvoltate de Amazon Web Services Professional Services și echipa Alexa Auto. MYIVECO, care îi permite șoferului să verifice starea de funcționare a vehiculului, să seteze și să administreze sistemul de navigație, să solicite asistență în caz de necesitate. Dar și să ceară sfaturi privind stilul de conducere pentru a economisi combustibil și a călători în siguranță.

IVECO Driver Pal ridică aptitudinile de conectivitate ale lui Daily pe noi culmi, permițând un acces facil la serviciile conectate IVECO ON. Care au fost dezvoltate pentru a susține afacerile clienților în mod proactiv și eficient.

O a doua funcțiune exclusivistă, MYCOMMUNITY, pune conducătorul auto în legătură cu comunitatea șoferilor. Aceștia pot face schimb de recomandări și pot solicita ajutor pentru a evita opririle neplanificate și întârzierile. Sau informații despre ambuteiaje sau alte perturbări ale traficului. Traducerea automată rezolvă problema barierei lingvistice.

Nouă transmisie manuală

Noul IVECO Daily propune și o nouă transmisie manuală cu 6 trepte. Care oferă o experiență excelentă de conducere, având cele mai bune caracteristici de schimbare a vitezelor și de precizie a acționării din clasa sa. Noua transmisie va contribui, de asemenea, la reducerea Costului Total de Proprietate (TCO).

A fost posibilă cuplarea motorului de 2,3 l cu același ambreiaj ca și motorul de 3,0 l, fapt care îmbunătățește robustețea în și crește durabilitatea cu până la 18%. Noua transmisie nu va avea nevoie de schimbarea uleiului, intervalul fiind prelungit până la 350.000 km, contribuind la o reducere suplimentară a costurilor de întreținere și reparații, cu până la 4%.

Noi scaune cu spumă cu memorie

Noul IVECO Daily este echipat cu scaune cu totul noi, cu zonele centrale ale șezutului, spătarului, precum și cu tetiera din spumă cu memorie. O premieră la nivelul industriei pentru vehiculele comerciale ușoare. Spuma se mulează pe corpul șoferului, distribuind greutatea în mod egal, reducând vârfurile de presiune cu până la 30%. Acest fapt are ca rezultat un nivel suprem de confort și protejează împotriva durerilor de spate.

Secțiunile laterale au fost îngroșate cu 15 mm de spumă cu densitate înaltă. Pentru îmbunătățirea suportului lateral, crescând gradul de siguranță și de confort în conducere. Șoferii mai înalți se vor simți mai confortabil datorită pernelor față mai lungi cu 20 mm și mai groase cu 15 mm, care oferă un suport mai bun pentru picioarele lor lungi. Mânerele laterale ale scaunului au fost reproiectate, pentru a facilita urcarea în și coborârea din vehicul, ideal pentru livrările din ușă în ușă și aplicațiile de coletărie, care necesită urcări și coborâri frecvente.

Ofertă de motorizări IVECO Daily 2021

Noul IVECO Daily rămâne fidel reputației sale în ceea ce privește versatilitatea ofertei. Și propune doua unități cu versiuni diverse de putere. Este vorba despre F1A de 2,3 litri, cu puteri de la 116 la 156 CP (disponibil atât cu omologare Light Duty, cât și Heavy Duty). Respectiv propulsorul F1C, cu puteri cuprinse între 160 și 207 CP.

Motorul F1A de 2,3 l se remarcă prin economia de combustibil, de până la 6% în ciclu WLTP, comparativ cu modelul anterior. Noua transmisie manuală a permis o creștere a cuplului de până la 15%, îmbunătățind performanțele Noului Daily în aplicații solicitante și îmbunătățind versatilitatea pentru carosierii care au nevoie de prize de putere.

Noul Daily rămâne fidel vocației sale sustenabile, cu motorul său GNC de 3,0 l, care livrează o performanță puternică și sensibilă, cu 136 CP și 350 Nm de cuplu.

Noul Daily îndeplinește standardele Euro 6-D Final și Euro VI-E. Și a obținut Factorul de Conformitate 1 (CF=1) înainte de intrarea în vigoare a reglementărilor respective. Acest lucru înseamnă că se încadrează în limitele de emisii în condiții reale de utilizare și pe toată durata de viață a vehiculului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Turcia
Industrie auto

Și Turcia își dorește o fabrică de vehicule electrice produse de un constructor auto din China

După Italia, Spania și Ungaria, și Turcia a inițiat discuții cu mai...

uzina Dacia
Industrie auto

Ministrul Muncii, la uzina Dacia: Este important să venim cu ceva în plus pentru industria auto

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, şi comisarul european pentru locuri...

Mercedes-Benz
Flotă verdeIndustrie auto

Mercedes-Benz renunță la proiectul unei linii de producție pentru modele electrice high-end

Scăderea vânzărilor de de mașini electrice atât în ​​Europa, cât și în...

Ford Pro
Vehicule comerciale uşoare

Ford Pro. Productivitate cu elemente inspirate din motorsport

Ford Pro prezintă o nouă serie exclusivă de vehicule comerciale de top...