Iunie şi iulie, lunile în care se deschid cele mai multe dosare CASCO

Nu puţini sunt românii care aleg maşina personală ca mijloc de transport pentru vacanţa de vară. De altfel, un studiu realizat în primăvara acestui an de MKOR Consulting arăta că 50% dintre românii care urmau să meargă în concediul de vară intenţionau să folosească maşina drept mijloc de transport, comparativ cu 28% care optau pentru avion.

De altfel, statisticile Gothaer Asigurări Reasigurări pentru 2016 şi 2017 arată că iunie şi iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO.

În acest context, încheierea unei poliţe de asigurare auto facultativă (CASCO) devine unul dintre elementele foarte importante în pregătirea maşinii pentru drumul din vacanţa de vară. Sigur, când pleci în concediu, te gândeşti numai la lucruri frumoase, dar nu poţi ignora riscurile pe care le implică un drum lung făcut cu maşina.

O analiză a datelor aferente portofoliului Gothaer arată că principalele cauze ale accidentelor soluţionate prin poliţele CASCO încheiate de companie sunt:

  1. Pierderea controlului asupra volanului cauzată de distragerea atenţiei. Nici nu e de mirare, dacă te gândeşti ce înseamnă un drum lung cu copiii în maşină sau cu mai mulţi prieteni gălăgioşi…
  2. Neacordare de prioritate. Uneori, condusul în oraşe pe care nu le cunoşti poate fi o provocare.
  3. Avarierea autovehiculului asigurat de autori necunoscuţi. Oricât de atent ai fi la alegerea locurilor de parcare, acesta e un risc ce se poate produce oricând.

”Clienţii noştri sunt conştienţi de riscurile la care se expun atunci când pleacă la drum, mai ales pentru călătorii lungi, şi cunosc şi beneficiile pe care ţi le poate aduce o asigurare CASCO în caz de accident. Nu vrei ca la costul unei vacanţe să se adauge şi costul unei reparaţii auto care poate fi însemnat”, a declarat Mihuţ Mărculescu, Director Departament Subscrieri, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Şoferii precauţi, care nu pleacă la drum fără o asigurare CASCO acoperitoare, trebuie să ţină, însă, cont de o serie de informaţii importante.

Dauna produsă autovehicului NU este despăgubită dacă:

  • şoferul autovehiculului acoperit prin CASCO a condus sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect halucinogen şi a fost implicat într-un accident;
  • accidentul are loc în afara drumurilor publice (pe un drum forestier, pe o plajă etc.);
  • şoferul a pătruns voluntar într-o zonă inundată;
  • autovehiculului i-au fost făcute reparaţii executate de persoane neautorizate;
  • avariile au fost provocate de corpuri mobile din interiorul autovehicului, fără a avea loc o coliziune. Atenţie, aşadar, la aşezarea bagajelor!
  • se constată că dauna a fost produsă înaintea încheierii poliţei;
  • autovehiculul este condus de o persoană fără permis auto corespunzător respectivei categorii. Atenţie cui împrumutaţi maşina!

 

 

Adaugati comentariu