Investiţie germano-româno-chineză în domeniul componentelor auto pentru Mercedes

Cu ocazia "China (Xiangshan) - Romania Investment Forum", a fost semnat un memorandum pentru demararea unui proiect de investiţie cu o valoare de 30 milioane dolari între Ningbo HuaXiang Electronic Co. Ltd. din China (NBHX) şi Hib Rolem Trim, o companie germano-română care activează în domeniul componentelor auto.mercedes-floteauto


Proiectul presupune construcţia şi echiparea unei noi hale de producţie cu suprafaţa de 15.000 mp şi crearea a 265 noi locuri de muncă. Proiectul va fi demarat în trimestrul I al anului 2017 şi va fi finalizat în trimestrul al II-lea al anului 2019.

În cadrul noii investiţii se vor fabrica piese şi accesorii (ornamente) pentru industria auto, constând în produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decoraţiuni pentru bord, consola centrala şi ornamente pentru uşi pentru producătorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A si B. Produsele se vor regăsi în maşinile vândute în Europa.

Amintim că între cele două părţi a mai fost semnată, în urmă cu un an, o scrisoare de intenţie pentru derularea de investiţii, în cadrul evenimentului „China (Ningbo) – Romania Investment Forum”.

Investiţia, în valoare de aproximativ 10 milioane euro, a fost deja realizată, proiectul fiind iniţiat în luna iulie 2015 şi este prevăzut a fi finalizat în decembrie 2016. Este vorba despre transferul unei linii de producţie în România (ornamente de interior pentru constructorul BMW), pentru care s-a contractat un nou spaţiu de producţie cu o suprafaţa de 10.000 mp şi au fost create aproximativ 200 noi locuri de muncă.

 

Adaugati comentariu