Intenţie pentru plafonarea preţurilor la carburanţi

Ministerul Finanţelor analizează solutii pentru plafonarea preţurilor la carburanţi, odată cu eliminarea supraaccizei.
plafonarea preţurilor

„Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la o emisiune TV.

Amintim că în luna septembrie, Teodorovici a anunţat că analizează eliminarea supraaccizei la carburanţi şi va face o propunere în acest sens până la finele anului.

Se pare că, la nivelul Consiliului Concurenţei, aceasta idee este agreată, în contextul în care preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Agerpres, a declarat că i „se pare absolut legitimă intenţia Guvernului de a se asigura că reducerea de taxe se reflectă şi la pompă”.

Potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei a analizat până acum mai multe situaţii în care taxele aplicate unor produse au scăzut sau au crescut, precum reducerea TVA la pâine, iar analizele au arătat că aceste scăderi sau creşteri se reflectă şi în preţurile finale.

Consiliul Concurenţei derulează o analiza sectorială în ceea ce priveşte preţul carburanţilor, raportul urmând a fi făcut public la începutul anului viitor.

 

 

Adaugati comentariu