Advertisement

A8
Home Infrastructură Întârzieri nejustificate în proiectul Autostrăzii A8

Întârzieri nejustificate în proiectul Autostrăzii A8

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat astăzi că stadiul investigațiilor în teren, ca de altfel al întregului proiect al Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, ”nu este unul mulțumitor”. Potrivit acestuia, CNAIR i-a trasmis prestatorului că, în condițiile în care lucrurile nu se schimbă, pot fi aplicate penalități pentru toate întârzierile nejustificate.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, a avut o întâlnire cu o parte dintre factorii implicați în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț.

La întâlnire au participat primarii comunelor Joseni și Miercurea Nirajului, deputații Zacharie Benedek și Bende Sandor, directorul general al Direcției Organismul Intermediar pentru Transporturi, Felix Ardelean, reprezentantul Asociației “Moldova vrea Autostradă”, Adrian Covăsnianu, echipa de proiect din cadrul CNAIR, condusă de directorul general Mariana Ioniță, precum și reprezentanții prestatorului Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial S.A., Carlos Galvez Leon și Valentin Giurca.

“Vreau să subliniez că, în acest moment, atât stadiul investigațiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulțumitor. Echipa managerială a CNAIR, i-a trasmis prestatorului că, în condițiile în care lucrurile nu se schimbă, pot aplica penalități pentru toate întârzierile nejustificate.

Chiar dacă direcția este una bună, însă ritmul înregistrat este destul de slab, am încredere că în cea de a doua parte a anului 2021 execuția acestui tronson de autostrada va fi scos la licitație.

În ceea ce privește solicitările autorităților locale, facem mențiunea că, acolo unde este posibil, autoritățile împreună cu antreprenorul vor găsi soluții agreate de comun acord.

Așa cum am mai afirmat și în alte rânduri, Guvernul Ludovic Orban abordează cu celeritate toate proiectele referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere, la nivelul întregii ţări. Pentru noi, indiferent de regiunile în care sunt amplasate, șantierele sunt extrem de importante. Astfel, unul dintre obiectivele noastre este să asigurăm dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor țării.

Pentru a avea o reţea extinsă şi interconectată de infrastructură rutieră rapidă de transport în România, proiectele de infrastructură sunt complementare şi absolut necesare. Vă asigur că întreg portofoliul de proiecte de investiţii în infrastructura de transport (rutieră sau feroviară) din regiunea Moldovei, și nu numai, beneficiază de toată susţinerea Guvernului”, a declarat Lucian Bode.

Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – pod Ungheni ar urma să aibă o lungime de circa 311 km, din care 211 pe segmentul Tg. Mureș – Tg. Neamț și aproximativ 100 de km de la Tg. Neamț la Iași și la Podul Ungheni peste Prut.

Pentru sectorul Tg. Mureș – Tg. Neamț a fost semnat, în 2018, un contract de revizuire a Studiului de Fezabilitate cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, în valoare de 17,6 milioane de lei.

Pentru tronsonul Tg. Neamț – Iași – Ungheni a fost lansată, la 1 septembrie, licitația pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic.

 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Noi restricții în Capitală. Pe listă, barurile, discotecile și cazinourile

România, pe ultimul loc în UE privind calitatea vieții și bunăstarea socială

Flota Poștei crește cu 15 utilitare electrice de la Renault

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Caransebeş - Lugoj
Infrastructură

Câștigător desemnat pentru proiectarea drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj

CNAIR a desemnat, miercuri, câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru...

Podul peste Prut
Infrastructură

Constructor desemnat pentru Podul peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat societatea Ness Proiect...

Craiova - Filiaşi
Infrastructură

Primul lot al Autostrăzii Craiova-Filiaşi va fi scos la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la...

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR pregătește licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Giurgiu

Caietul de sarcini pentru Autostrada/Drum Expres București – Giurgiu, etapa studiului de...